Luchtige blondies met frambozen en amandelen en dat zonder eieren! Jawel, het kan. Om het luchtig te maken meng je plantaardige melk met appelazijn, een geprakte banaan en wat olie. Makkelijker kan niet. 

Ontbijt

Je kan deze blondies goed eten als ontbijt. Een stukje is ongeveer 171 kcal. Door kokosbloemen te gebruiken smaakt het minder zoet. In plaats van bloem kan je ook glutenvrije bloem gebruiken. Boekweit kan ook, maar gebruik dan iets meer melk.

Bewaren

Je kan ze gemakkelijk 4 dagen bewaren in een afgesloten bak op een donkere, koele plek. Wil je ze langer bewaren? Je kan ze ook gesneden (en ongesneden)  in de vriezer bewaren.

Bongiorno vinger drinks

Lekker en gezond bij deze blondies met frambozen en amandelen is de vinegar drink van Bongiorno. Op basis van appel en balsamico azijn in vier vegan varianten. Azijn kent ontzettend veel gezondheidsvoordelen, van verminderen van allergieën tot verlagen van cholesterol. Lees hier meer over dit drankje.

Blondies met frambozen en amandelen

Blondies met frambozen en amandel

Vegan easy blondies met frambozen en amandel.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Cake, Dessert, Ontbijt, Taart
Porties 16 stukjes

Benodigdheden

  • Zeef
  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 180 gr bloem of speltmeel of glutenvrij meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 80 gr amandelmeel
  • 120 gr suiker of kokosbloesemsuiker + extra voor de topping
  • snufje zout
  • 160 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gr appelmoes of 1 geprakte banaan
  • 70 gr olie kokos of zonnebloem
  • 1 el appelazijn of witte azijn

Topping

  • 150 gr frambozen liefst vers (bevroren kan ook)
  • 1 el maizena
  • 3 el amandel schaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 C° graden voor.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder door een zeef
  • Voeg toe aan de amandelmeel, suiker en zout en mix door elkaar.
  • Meng de plantaardige melk, appelmoes, olie en appelazijn door elkaar.
  • Meng nu de droge ingrediënten met de natte en voeg de vanille toe.
  • Leg een bakpapier in de ovenschaal en giet het beslag hierover uit.
  • Mix de maizena en frambozen. Dit voorkomt dat het sap van de frambozen de cake klef maakt.
  • Strooi het amandelschaafsel en de frambozen uit over het beslag
  • Bestrooit eventueel met wat extra suiker (Voor een gecaramelizeerde bovenkant)
  • Bak de blondies 50 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in de blondies. Als deze er nat uit komt, laat dan nog even staan.
  • Laat de blondies 15 minuten afkoelen in de ovenschaal
  • Til de blondies omhoog via het bakpapier en laat ze verder afkoelen
  • Snijd in stukjes en geniet!