Een eigen duurzame moestuin beginnen, maar niet weten hoe? Lees hier meer over hoe De Moestuinclub kan helpt je. Ze bieden een cursus aan met video’s + informatie over indelen van jouw moestuin, zaaien, uitplanten, oogsten en veel meer.  (met de code judith2022 betaal je slechts € 34,00)

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Een duurzame moestuin

Een eigen moestuin is natuurlijk al duurzaam. De groente hoeft geen kilometers af te leggen (geen CO2 uitstoot of overbodige verpakkingen) en de producten zijn onbespoten. Een grote tuin is niet nodig, starten kan al vanaf een balkon.

Een eigen duurzame moestuin klinkt misschien ingewikkeld, maar iedereen kan met de juiste informatie starten. Heb jij geen idee hoe en waar te beginnen, dan is De Moestuinclub misschien iets voor jou!

 

De Moestuinclub

Wat is de moestuinclub?
De Moestuinclub wil moestuinieren zo makkelijk en duurzaam mogelijk maken. Een eetbare tuin voor iedereen met weinig moeite voor jou en minder belasting voor het milieu, dat is waar De Moestuinclub voor gaat!

Cursus voor starters
Er is speciaal een cursus voor de startende moestuinierder. De cursus bestaat uit ongeveer 2,5 uur videomateriaal en bijpassend werkboek met thuisopdrachten. Deze cursus is dus in eigen tijd en op eigen locatie te volgen.

Aan de hand van 7 modules leer je alle basiskennis om straks aan de slag te kunnen in je eigen tuin. Zo maak je bijvoorbeeld een moestuinschets, gericht op jouw eigen tuin met de gewassen die je zelf gekozen hebt. Daarnaast komen er ook dingen als zaaien, verpotten, standplaatsen, onderhoud en het uiteindelijk oogsten aan bod. 

De 7 modules zijn:

  1. Het bepalen van gewassen
  2. Schetsen van een moestuintekening
  3. Maken van een moestuinkalender
  4. Zaaien en soorten zaden
  5. Soorten grond en uitplanten
  6. Onderhoud van de planten
  7. Oogsten

Data
De cursus is niet afhankelijk van bepaalde data en altijd beschikbaar als je eenmaal toegang hebt. Wel is het zo dat je natuurlijk te maken hebt met een bepaald seizoen. Het beste is daarom om de cursus te volgen in de periode januari – april. Per module staat aangegeven wanneer deze het beste van toepassing is in het seizoen.

Schrijf je nu in!
De Moestuinclub is net begonnen, daarom is er tot 31 maart een introductieprijs van € 39,- (hierna € 59,-). Wanneer je de code judith2022 gebruikt krijg je ook nog eens € 5,- korting! Dus wordt de uiteindelijke prijs € 34,-

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Moestuinclub.
Disclaimer

Geschreven door

Iris Moes

Student Technische Geneeskunde met een liefde voor sport. Naast een passie voor medische techniek ook enorm geïnteresseerd in media, video/audio, presenteren, fotograferen en schrijven. Mijn creativiteit kan ik lekker kwijt bij Bonusvegan!