Fairtrade Colombo Curry vegan

Fairtrade Colombo Curry vegan maken is super makkelijk. De smaakvolle maar pittige curry is gebaseerd op de Sri Lankaanse keuken. De verpakking zegt om een courgette, paprika en tomaatjes toe te voegen, maar het kan ook prima met kikkererwten, bloemkool en/of sperziebonen. Hieronder vind je tips voor het veganizen.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Fairtrade Colombo Curry vegan navigatie

Deze curry is pittig. Door meer kokosmelk toe te voegen wordt het gerecht minder pittig. Of bak in kokosolie. Dit neemt ook een deel van de pittige smaak weg.

Vegan kipstukjes

  • Peas Maker €3,60 / €10,29 KG
  • Plus Vegan verse kipstukjes €2,85 / €14,25 KG
  • Meat Free Days vegetarische kipreepjes €2,99 / €14,95 KG
  • Jumbo Lekker veggie kipstukjes vegan €2,96 / €16,91 KG
  • Vivera Plantaardige Kipstukjes €2,79 / €17,44 KG
  • Vegetarische slager kipstuckjes  €3,75 / €23,44 KG

Fairtrade original Colombo Curry

  • Fairtrade Original Sri lankaanse colombo curry € 2,09
    • Albert Heijn en WAAR
Fairtrade Colombo Curry vegan

Fairtrade Colombo Curry vegan

Fairtrade Colombo Curry maar dan vegan. Deze curry met Sri Lankaanse smaken is eenvoudig vegan te maken. Het is een pittige curry, maar je kan hem minder pittig maken door meer kokosmelk toe te voegen.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Diner
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g rijst
  • 1 pakje Fairtrade Original Colombo Curry
  • 100 g Peasmaker (drooggewicht) of 300 g vegan kipstukjes (zie hierboven)
  • 1 gele ui
  • 270 ml kokosmelk
  • 1 courgette
  • 200 g kleine trostomaatjes of cherrytomaten
  • 2 paprika
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olie

Andere opties voor groente

  • sperziebonen
  • kikkererwten
  • bloemkool

Instructies
 

  • Week de Peasmaker stukjes 5 minuten in heet water en knip daarna de grote stukken door midden. (ja, knippen gaat sneller dan snijden 😉)
  • Verwarm de oven op 200°C voor. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui in stukjes. Meng de kruidenpasta met de peasmaker en de ui. Laat minimaal 15 minuten marineren. 
  • Snijd de groenten in grote stukken en meng ze met wat olie en peper. Grill de groenten in de oven.
  • Wok het 'kip/peasmaker'mengsel in 1 el olie op hoog vuur. Voeg, zodra de kip gaar is, de kokosmelk toe. Doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer met gegrilde groenten en rijst. (en koriander 😉)

Notities

Deze curry is pittig! Door meer kokosmelk toe te voegen wordt de curry minder pittig. Of bak het vegan 'kip' mengsel in kokosolie. Dit neemt ook een deel van de pittigheid weg.