
Havermoutbakjes met fruitige kwark. Eigenlijk weinig anders dan dat je normaal havermout eet. Nou ja, havermout met yoghurt. Met deze combinatie maar je makkelijk een heerlijk ontbijt of dessert. De basis? Havermout, appelmoes en agave.

Havermoutbakjes met fruitige kwark
Havermoutbakjes gemaakt van havermout, vanille, appelmoes en agave. De vulling met kwark en fruit. Je kan eindeloos variëren met de vulling.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 6 bakjes
Benodigdheden
- Muffin bakjes of Muffin bakblik
Ingrediënten
Havermoutbakjes
- 150 gr fijne havermout
- 120 gr appelmoes
- 40 gr agave siroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Kwark
- 100 gr plantaardige kwark
- 50 gr bosvruchten fruit + extra voor de topping
Instructies
Havermoutbakjes
- Verwarm de oven voor op 180°C graden
- Weeg de havermout af
- Meng de appelmoes, agave, kaneel, vanille en zout door elkaar
- Voeg de havermout toe en verdeel dit goed
- Verdeel het havermout mengsel over 6 muffin vormpjes
- Druk met een lepel (of vinger) de havermout tegen de randen zodat er een bakje ontstaat
- Bak de havermoutbakjes op 180°C voor 25 minuten in de oven
- Laat de bakjes goed afkoelen voordat je de yoghurt erin doet
Kwark
- Doe de kwark samen met het fruit in de blender en mix tot een glad geheel
- Je kan eindaeloos variërend met fruit of met kant-en-klare fruit yoghurts
Trefwoord Havermout
Weten of de plantaardige yoghurt/kwark of diepvriesfruit ergens in de aanbieding zijn? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.
Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.