Cakebiscuit torentjes

Het is weer bijna Pasen! Stiekem is het dan toch wel leuk om iets speciaals klaar te maken wat er ook nog eens leuk uitziet! Met dit recept wordt de perfecte combinatie gemaakt tussen een frisse smaak en een vrolijk uiterlijk!

Ingrediënten deeg:

  • 185 gr bloem
  • 40 gr maïzena
  • 100 gr fijne suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl appelazijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 230 ml sojamelk
  • 50 gr boter (gesmolten)

Ingrediënten vulling:

  • 200 gr Violife creamy
  • 50 ml Alpro slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • frambozen

Ingrediënten topping:

  • 200 ml Alpro room
  • 60 gr suiker
  • tl citroensap
  • munt
  • marsepein eitjes (AH)

To do’s voor het deeg:

  • Verwarm de oven op 180 °C. Meng 180 ml sojamelk met de appelazijn en laat minimaal 5 minuten staan om “botermelk” te maken. Voeg de gesmolten boter en 50 ml sojamelk toe. Meng goed door elkaar.
  • Meng de bloem, maïzena, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en bakingsoda door elkaar en voeg daar de botermelk aan toe tot een glad beslag.
  • Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk tot een vierkant. Bak het 20 minuten in de oven.
  • Laat de cake 3 minuten afkoelen en leg de cake ondersteboven op een theedoek om verder af te koelen. steek met bijvoorbeeld een glas rondjes uit het deeg. Het overige deeg kan je invriezen voor later om er trifle (zie foto onderaan pagina!) van te maken.

Wat te doen voor de vulling:

  • klop de Violife met de Alpro room en suiker op. Mix de frambozen tot een puree. Meng deze twee samen en bewaar in de koelkast.

Nu de topping nog:

  • klop de rest van de slagroom stijf met de suiker en het citroensap.

Hoe zet je ze dan in elkaar?

Besmeer de bovenkant van twee cakerolletjes met de frambozenvulling en stapel deze op elkaar. Spuit met een spuitzak de slagroom erop en versier met marsepeineitjes, munt en frambozen! Smullen maar!

Bekijk de vrolijke video hieronder en begin lekker met bakken!

Een trifle kan ook!

Nog wat restjes over? Weggooien is zonde! Trifles zijn altijd wel feestelijk en met de smaak is zeker niks mis mee! Pak de restjes en tover ze om tot een glaasje blijdschap!

vegan trifle

Geschreven door

Willemijn van Elderen

Hoi! Ik ben Willemijn. Ik ben Auteur bij zowel Bonusvegan als bij de VeggieReporter. Ik ben al ruim 2 jaar veganist en ik ben er trots op! Ook op Instagram deel ik hele uiteenlopende dingen! Dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit heb ik hoog in het vaandel staan! Samen maken we de wereld mooier, maar ook alléén samen! Tijd voor actie!