Versierde Paaskoekjes

Diep van binnen vonden we het vroeger als kind wel erg leuk om koekjes te versieren. Daarom is het in deze tijd extra leuk om dit soort blije bezigheden weer op te pakken en lekker creatief aan de slag te gaan! Vandaar dit recept voor gezellig versierde paaskoekjes!

Ingrediënten:

  •  400 gr mix voor zandkoekjes
  • 200 gr Flora plant boter
  • Bieten- of frambozensap
  • Kurkuma
  • Dr. Oetker glazuur wit
  • Bloem voor op werkblad

Andere benodigdheden:

  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Koekjessteker (bijvoorbeeld van Hema)
  • Spuitzakjes

Recept:

  • Mix de zandkoekjesmix en boter (op kamertemperatuur) tot een kruimelig deeg. Vorm een deegbal en leg deze verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm. Steek met een vormpje de figuurtjes uit het deeg.
  • Leg de koekjes (niet te dicht op elkaar) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 12-15 minuten af. Laat de koekjes 30 minuten afkoelen. Verwarm het glazuur zoals vermeld op de verpakking.
  • Voeg voor roze glazuur, bieten- of frambozensap toe. Voeg voor geel glazuur wat kurkuma toe. Versier de koekjes met glazuur in een spuitzak, begin met de buitenste rand en kleur daarna de koekjes in. Laat de koekjes daarna 30 minuten drogen. 

Geschreven door

Willemijn van Elderen

Hoi! Ik ben Willemijn. Ik ben Auteur bij zowel Bonusvegan als bij de VeggieReporter. Ik ben al ruim 2 jaar veganist en ik ben er trots op! Ook op Instagram deel ik hele uiteenlopende dingen! Dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit heb ik hoog in het vaandel staan! Samen maken we de wereld mooier, maar ook alléén samen! Tijd voor actie!