Pindasoep pindakaaswinkel

Wat is pindasoep zonder pinda(kaas)? Maar bij deze pindasoep is gebruik gemaakt van pindakaas uit de Pindakaas winkel! Deze Pindakaaswinkel heeft maar liefst 7 soorten vegan pindakaas! Er is voor elk wat wils; Naturel, Sport, Zeezout kokos, Koffie zeezout, Dadel kaneel, Chilipeper citroengras, Knoflook gebakken ui, al met al veel keuze dus! Hieronder een receptje voor pindasoep met deze pindakaas!

Ingrediënten:

  • 1 tl plantaardige olie
  • 1 uit, fijngehakt
  • 10 gr verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml maggi boullion (blokje)
  • 100 gr pindakaas naturel
  • 20 gr pindakaas chilipeper/citroengras
  • Lente-ui 
  • Komkommer & taugé

Dit ga je doen:

Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit even mee.

Voeg de bouillon en pindakaas toe. Voor nog meer pit in de pindasoep, voeg meer pindakaas chilipeper/citroengras toe. 

Laat het laag vuur indikken. Spoel de taugé af met kokend water in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de pindasoep in kommen en garneer met de lente-ui, komkommer en taugé.

Geschreven door

Willemijn van Elderen

Hoi! Ik ben Willemijn. Ik ben Auteur bij zowel Bonusvegan als bij de VeggieReporter. Ik ben al ruim 2 jaar veganist en ik ben er trots op! Ook op Instagram deel ik hele uiteenlopende dingen! Dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit heb ik hoog in het vaandel staan! Samen maken we de wereld mooier, maar ook alléén samen! Tijd voor actie!