Scrammbled tofu vegan
Onder het mom: alles is te veganizen. Zo ook scrambled eggs maar dan zonder eieren. Wel dezelfde structuur, smaak en geur! (al weet ik niet of je daar zo blij mee moet zijn 😉) Het grootste geheim. Kala Namak, ook wel het zwarte zout genoemd. Kala Namak geeft een ei achtige smaak aan gerechten. Ruikt er vooral niet aan, want het heeft een enorm zwavel achtige geur.

Ingrediënten

  • Tofu
  • 1/2 tl kala namak
  • 1 tl(Gerookte) paprikapoeder
  • 1 1/2 tl Kurkuma
  • Knoflook (poeder)
  • (Zee)zout
  • Peper
  • Sojamelk
  • Bosuit (garnering)
  • Vegan mayo (optioneel)
Scrammbled tofu

Recept

  • Kruimel de tofu
  • Meng de tofu met alle kruiden, behalve de kala namak.
  • Bak de tofu in een koekenpan met een beetje boter of olie.
  • Zet de warmte bron uit of zachtjes en voeg een scheutje sojamelk toe. Dit zorgt ervoor het lekker smeuïg wordt.
  • Voeg als laatst een halve theelepel kala namak toe.
  • Serveer warm op bijvoorbeeld brood met vegan mayo en bosui.
Vegan scrambled tofu

Kala namak is te koop bij natuurwinkels, de toko en op internet. Ik gebruik de kala namak van pit&pit. Deze heeft een sterke smaak en geur. Ik heb ook de kala namak van de Amazing oriental gebruikt, die is iets minder sterk en daar moet je dus iets meer van gebruiken.