
Vegan crostini met vegan carpaccio en vegan Parmezaanse kaas. Onderdeel van het grande entreeย uit de kerst allerhande 2021. Een heerlijk knapperig en smaakvol gerecht die makkelijke te veganizen is. Zie hieronderย product opties en het recept.ย

Dit recept is onderdeel van het grande entree, bestaande uit:
- Rolletjes no-duck met wortel en mandarijn
- Geitenkaastruffels
- Mini-pasteitjes met runderragout
Vegan crostini met vegan carpaccio en Parmezaanse kaas navigatie
Vegan carpaccio/ham
Vegan Parmezaanse kaas
- Violife Alternatief voor prosociano kaas wedge โฌ3,59 / โฌ23,93 KG
- Violife Geraspt Prosociano โฌ2,49
- ย Willicroft Parmesan โฌ3,99

Crostini met vegan carpaccio
Bereidingstijd 18 min
Gang Borrelhapje, grande entree, Voorgerecht
Porties 8 porties
Ingrediรซnten
- 1/2 (vers) stokbrood
- 1/2 el milde olijfolie plus 2 theelepels voor de dressing
- 120 g vegan carpaccio of gekookte rode biet in heel dunne plakjes bijvoorbeeld van Good & Green
- 15 g rucola
- 40 g vegan kaas flakes bijvoorbeeld van Vegaliano
- 15 g pijnboompitjes
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200โ. Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Leg op een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ca. 6 minuten. Bestrooi de plakjes met Parmezaanse kaas en bak nog ca. 2 minuten tot de kaas net gesmolten is.
- Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de crostini met de vegan carpaccio en rucola. Besprenkel met 2 tl olijfolie en bestrooi met de vegan kaas en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.