Crostini met vegan carpaccio

Vegan crostini met vegan carpaccio en vegan Parmezaanse kaas. Onderdeel van het grande entree uit de kerst allerhande 2021. Een heerlijk knapperig en smaakvol gerecht die makkelijke te veganizen is. Zie hieronder product opties en het recept. 

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Grande entree vegan kerst allerhande 2021

Dit recept is onderdeel van het grande entree, bestaande uit:

  • Rolletjes no-duck met wortel en mandarijn
  • Geitenkaastruffels
  • Mini-pasteitjes met runderragout

Vegan crostini met vegan carpaccio en Parmezaanse kaas navigatie

Vegan carpaccio/ham

  • Good & Green Carpaccio Deli Slices
    • Gekocht bij Vegaliano op de Rotterdamse Oogstmarkt
  • Good & Green Plant-Based Deli Plakjes Ham €2,79
  • Good & Green Plant Based Deli Slices Smoked Ham €3,69
  • Quorn Vegan smoky ham free slices €2,35
  • AH Vegan ham €1,79

Vegan Parmezaanse kaas

  • Violife Alternatief voor prosociano kaas wedge €3,59 / €23,93 KG
  • Violife Geraspt Prosociano €2,49
  •  Willicroft Parmesan €3,99
Crostini met vegan carpaccio

Crostini met vegan carpaccio

Bereidingstijd 18 min
Gang Borrelhapje, grande entree, Voorgerecht
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 1/2 (vers) stokbrood
  • 1/2 el milde olijfolie plus 2 theelepels voor de dressing
  • 120 g vegan carpaccio of gekookte rode biet in heel dunne plakjes bijvoorbeeld van Good & Green
  • 15 g rucola
  • 40 g vegan kaas flakes bijvoorbeeld van Vegaliano
  • 15 g pijnboompitjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Leg op een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ca. 6 minuten. Bestrooi de plakjes met Parmezaanse kaas en bak nog ca. 2 minuten tot de kaas net gesmolten is.
  • Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de crostini met de vegan carpaccio en rucola. Besprenkel met 2 tl olijfolie en bestrooi met de vegan kaas en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.