
Vegan frikandellen! Ja ze bestaan. Vivera heeft een frikandelburger en in de schappen van de Albert Heijn liggen mini frikandellen. Wat er (nog) niet is, zijn vegan frikandelbroodjes in de supermarkt. Maar gelukkig kan je ze heel simpel thuis zelf maken. Lees hieronder hoe je dat doet.
Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.
Heb jij een leuke variatie op vegan frikandelbroodjes? Of een andere inspiratie? Laat het hieronder in een reactie achter.
Vegan bladerdeeg
- G’woon Bladerdeeg 0,62 (Hoogvliet)
- 1 de Beste Bladerdeeg 0,62 (Dirk, Dekamarkt)
- Jumbo Bladerdeeg 10 Plakjes 0,63 (Jumbo)
- AH bladerdeeg 0,63 (Albert Heijn)
- Koopmans bladerdeeg original 10 plakjes 0,85 (Albert Heijn, Deka, Dirk, Hoogvliet, Jumbo)

Vegan frikandelbroodjes
Met slechts 4 ingrediënten maakt je een frikandelbroodje, zoals in de supermarkt.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje
Porties 6 stuks
Benodigdheden
- Oven
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg (zie hierboven voor opties)
- 1 pak vegan frikandellen (zie hierboven voor opties)
- curry
- plantaardige melk
Instructies
- Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de plakjes bladerdeeg door midden en leg hierop de frikandel
- Vivera frikandelburger in 3'en snijden en AH mini frikandel door de lengte en achter elkaar leggen
- Doe hier wat curry op en eg de andere helft van het bladerdeeg op de frikandel en vouw goed dicht. Vouw de randen eventueel ophoog.
- Snij 3x in met een mes
- Besmeer de dichte hapjes met plantaardige melk
- Zet voor 15 tot 20 minuten in de oven
Trefwoord Frikandelbroodje
Weten of de vegan frikandellen of bladerdeeg ergens in de aanbieding zijn? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.
Waar heb je de melk voor nodig? Dat staat niet in het recept.
Hi hobs,
Je hebt helemaal gelijk. In mijn enthousiasme vergeten erbij te zetten. Het staat er inmiddels bij.
De smeert wat plantaardige melk over de bovenkant van de snack voordat ze in de oven gaan.
Dat geeft een mooie gebruinde kleur.