Het originele recept van pasta pesto, maar dan vegan. En je hebt maar drie ingrediënten nodig. Pasta, pesto en vegan parmezaanse kaas. Combineer deze ingrediënten samen en voilà. Vegan pasta pesto.

Vegan pasta

Over het algemeen is pasta op basis van tarwe, maar vaak wordt er nog ei aan toegevoegd. Denk aan tagliatelle. Let dus altijd op of je pasta zonder ei koopt. Vegan pasta bevat vaak rond de 13 gram eiwitten per 100 gram. 

Pasta op basis van peulvruchten (glutenvrij)

Rode linzen, gele linzen, groene erwten, kikkererwten, wortels of bieten. Er bestaat pasta van en het voordeel: het is ook nog eens glutenvrij! 

Rode linzen pasra bevat zo’n 25 gram eiwitten per 100 gram en 6 gram voedingsvezels. Daarentegen bevat pasta 3 gram vezels en volkoren pasta 5 gram. Hierdoor kan je dus makkelijk een eiwit bron weglaten, omdat de pasta de eiwitbron is. Voordeel is dat je dan meer groente toe kan voegen. 

Hieronder een overzicht van vegan glutenvrije pasta op basis van peulvruchten of groente. Op volgorde van kiloprijs, laag naar hoog.

 

  • AH Rode linzen penne 2,49 / 9,96 KG
  • AH Gele linzen spaghetti 2,49 / 9,96 KG
  • AH Groene erwten fusilli 2,49 / 9,96 KG
  • Red Lentil Macherroni Pasta 2,50 / 10,00 KG (vegalian0)
  • Red Lentil Penne Pasta 2,50 / 10,00 KG (vegaliano)
  • Sorghum & Beetroot Caserecce Pasta 2,70 / 10,80 KG (vegaliano)
  • Jumbo
  • Jumbo
  • Bambu’ Fusilli Pasta 2,88 / 11,52 KG (vegaliano)
  • Chickpeas Maccheroni Pasta 2,88 / 11,52 KG (vegaliano)

Vegan pesto

Bij de Albert Heijn, Plus en Jumbo kan je vegan pesto kopen. 

Pasta pesto a la Bonusvegan

Ik ben gek op pasta pesto. Je kan het warm of koud eten. Ik eet het vaak koud als lunch. Naast de drie basis ingrediënten voeg ik nog toe:

  • Kikkererwtenpasta van Vegaliano
  • Violife feta
  • Kipstukjes
  • Rucola
  • Tomaat of cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten
  • Peper/zout

Vegan pasta pesto origineel recept

Met vegan pesto, maar ook opties voor glutenvrije eiwitrijke pasta's op basis van peulvruchten
Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram pasta (eventueel glutenvrij)
  • 2 eetlepels vegan pesto
  • vegan parmesan (violife, vegaliano)

Optioneel

  • vegan feta violife
  • vegan kipstukjes (zie boven)
  • rucola
  • tomaten
  • rode ui
  • paprika
  • kokommer
  • bosui
  • olijven
  • pijnboompitten
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • kiemgroente
  • citroensap

Instructies
 

  • Kook de pasta volgende de aanwijzing op de verpakking
  • Bewaar wat kookvocht
  • Meng de pesto door de pasta
  • Meng een klein scheutje kookvocht door de pasta pesto
  • Serveer met parmezaanse kaas of peccorino

Optioneel

  • Voeg naar eigen smaak extra ingredënten toe. Zie ingrediëntenlijst

Aanbieding?

Weten of de vegan pasta of vegan pesto ergens in de aanbieding is? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.

Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.