Vegan product wensen voor 2022

Wat gaat 2022 ons brengen? Een vegan mini babybel, vegan bifi worstjes, vegan ricotta of een vegan Twix? Het aanbiedingen team heeft hun vegan product wensen voor 2022 op een rijtje gezet.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Het Team
De aanbiedingen komen tot stand door een geweldige groep vrijwilligers die zich ieder weekend belangeloos inzetten voor een meer vegan wereld. Samen maken we de wereld een stuk makkelijker en diervriendelijker.

Maaike, Anouk, DaphneAmyJenny, DanielleAnne, Daniëlle & Iris💚

Weten wie deze meiden zijn? Klik HIER om ze te ontmoeten.

Onze vegan product wensen voor 2022

In 2021 zijn er heel veel nieuwe vegan producten verschenen en we hopen dat deze trend zich doorzet in het nieuwe jaar! Niet iedereen kwam gelijk op een product wens, bij het bedenken bleek er toch wel al heel veel beschikbaar. Toch is er nog ruimte op de markt wat betreft ons. Lees snel verder om te ontdekken wie er graag vegan Twix wil, vegan oude kaas wenst of wie er vol enthousiasme wachten op erwtenkwark!

Oude Kaas

Er is veel beschikbaar binnen het zuivelschap aan vegan kaas, maar toch ontbreekt er volgens ons iets. Judith, Maaike en Anne wensen dat er in 2022 een vegan oude kaas op de markt komt. Een met stevige kruimelige en zoute bite. Ja dat is echt iets waar Judith haar salaris aan op zou maken. Ook lekker met wat mosterd. 

 

Kwark van Erwten

Een absolute wens van Anouk, Jenny en Iris. Er is natuurlijk al genoeg aanbod aan ongezoete naturel plantaardige kwark opties. Denk aan AH Kwarq of de ongezoete Alpro kwark. Echter ontbreekt voor deze twee dames een soja vrije kwark met met vergelijkbare voedingswaarde als magere kwark. Soja vrije alternatieven op basis van kokos of haver zijn heel anders in smaak en niet iedereen houdt ervan. Ook zijn met name de hoeveelheid eiwitten in deze varianten een stuk lager dan niet vegan of soja kwark. Erwtendrinks zijn in 2021 uitgebracht en ook zijn er al vleesopvolgers op basis van erwtenproteïne (zoals Pulled Oats), maar deze meiden wacht vol enthousiasme op een ongezoete zuivelopvolger gemaakt van erwteneiwitten.

Kant-en-klare Opties

Er is een steeds ruimer aanbod aan kant-en-klare vegan opties, maar toch is er nog veel verbetering mogelijk. Volgens Daphne zijn er veel te weinig kant-en-klare vegan maaltijden, voor een snelle lunch of een snelle hap avondeten. Dat mag er wat haar betreft nog veel meer komen, en dan het liefst zonder soja (in verband met mogelijke intoleranties). Hoe fijn zou het zijn als je even snel een bakje in de magnetron kan stoppen, of kan warmen in de pan? Gelijk heeft Daphne. Wij hopen aan kant-en-klare opties sterk op vegan poffertjes en pannenkoeken. Jullie?

Soesjes & Mergpijpjes

Recepten voor vegan varianten zijn er, maar direct een kant-en-klare vegan soes gevuld met slagroom is er niet. Ook vegan mergpijpjes zijn er niet te vinden. Daphne wenst dit graag te zien in 2022. “Met een voorliefde voor alles wat zoet is, waren dit grote favorieten!”

Vegan Twix

Zou dit niet onwijs tof zijn? In 2021 zagen we al de (tijdelijke) vegan KitKat goed in ontvangst worden genomen. Kunnen we in 2022 meer vegan varianten van ‘bekende’ chocolade snacks verwachten? Wie weet. Amy zou een vegan Twix zeker halen. 

Vegan Maltesers

Niet alleen een vegan Twix, maar ook vegan Maltesers zijn gewenst in het team. Daniëlle is er sterk van overtuigd dat deze dezelfde smaak kunnen hebben zónder dierlijke producten. Ze was er vroeg dol op en we hopen voor jouw dat het er komt Daniëlle!  

Geschreven door

Iris Moes

Student Technische Geneeskunde met een liefde voor sport. Naast een passie voor medische techniek ook enorm geïnteresseerd in media, video/audio, presenteren, fotograferen en schrijven. Mijn creativiteit kan ik lekker kwijt bij Bonusvegan!