Vegan scones
Super makkelijke vegan scones met jam en plantaardige ‘room’. De scones op de foto zijn zelfs zonder uitsteekring. Niet de meeste mooie, maar ze smaakte er niet minder om. 😉 Het recept zelf is vrij simpel maar vereist wel wat precisie. Succes en geniet!

Ingredienten

  • 350g tarwebloem
  • 200ml soyamelk (+ nog voor bestrijken)
  • 95g koude plantaardige margarine (blok)
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • Jam
  • Abbot Kinney’s

Verwarm de oven op 200°C. Meng alle droge ingrediënten. Voeg daarna de, in blokjes gesneden, koude margarine toe. Meng dit tot een kruimeldeeg. Gebruik hiervoor het liefst een foodprocessor. Het wordt geen vaste substantie, maar een soort grote kruimels bloem. Voeg daarna beetje bij beetje de sojamelk toe en meng dit voorzichtig. Bijvoorbeeld met een spatel. Probeer zo min mogelijk te kneden. Het deeg is plakkerig, maar niet te plakkerig. Maak een deeg van ongeveer 3 cm dik. Steek de scones uit, met bijvoorbeeld een waar uitsteekring of een dun drinkglas. Leg ze op bakpapier, bestrijd met sojamelk en zet voor 15-18 minuten in de oven. Serveer met jam en Abbot Kinney’s.