Vegan smokey barbecue pulled jackfruit met wraps, rode kool/limoen, komkommer en een dressing van vegan mayonaise. Een diervriendelijke versie van pulled-pork, zet je met dit recept zo op tafel. Voor de  jackfruit heb je maar 3 ingrediënten nodig. Olie, jackfruit en vegan barbecue saus! Zo makkelijk kan het zijn en nog lekker ook. 

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan smokey barbecue pulled jackfruit navigatie

Smokey barbecuesaus

Vegan mayonaise

Klik hier voor alle vegan mayonaise.

Jackfruit

Fairtrade verkoop jackfruit die al gepulled is. Handig! Bespaard te tijd.

Citrusvruchten tip!

Citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels, grapefruits een mandarijnen zijn niet altijd vegan. Dit komt door een laagje op de schil. De citrusvruchten worden bedekt met een laagje schellak. Een goedje die uit de schild van luizen komt. Het staat helaas niet op het etiket vermeld. 

Oplossing:
De meeste biologische citrusvruchten bevatten geen schellak. (en zijn daarom ook gevoeliger voor schimmels). Ze glimmen minder mooi, maar zijn dus wel vegan! Je moet nog steeds even de schil wassen natuurlijk. 😉

Wraps met smokey barbecue pulled jackfruit

Wraps met smokey barbecue pulled jackfruit met rode kool/limoen en komkommer
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 limoen
  • 300 g rode kool
  • 3 el olie
  • 1 vegan bouillonblokje voor een 0,5 liter
  • 2 blikken jackfruit tip: shredded
  • 200 ml Remia Black Jack smokey bbq
  • 1 komkommer
  • 8 g koriander
  • 4 el vegan mayonaise
  • 1 tl water
  • 8 kleine wraps

Instructies
 

Jackfruit

  • Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Kook de jackfruit 5 min. in 300ml water met een bouillonblokje. Dit haalt de zoete smaak uit de jackfruit. Giet de jackfruit af en laat het even afkoelen. Verhit 2 el olie in een pan en bak de jackfruit met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.

Rode kool

  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en 1 el van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Overig

  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.
  • Verdeel de jackfruit, de rode kool en komkommer over de wraps. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.
Trefwoord Jackfruit