Vegan snicker ijs kan je heel makkelijk zelf maken van rijpe bananen, pindakaas, chocolade en pinda’s. Doordat de bananen rijp zijn en bevroren proef je geen overheersende bananen smaak. Perfect voor een verkoelende snack op een warme dag. 

Vegan chocolade

Om het vegan snicker ijs perfect te maken gebruik je seasalted caramel chocolade van Handsoff chocolate. Wanneer je de chocolade smelt kan het zijn dat hij wat dik/klonterig is. Dit komt doordat er stukjes zeezout en caramel in zitten. Je kan er optioneel een theelepel kokosolie doorheen doen, waardoor de chocolade iets meer vloeibaar wordt. 

Chocolade variatie

Op zoek naar andere vegan chocolade dan de seasalt caramel. Probeer ook eens vegan witte chocolade of misschien met koffie smaak. Klik HIER over een overzicht van alle vegan chocolade.

Vegan pindakaas

Vrijwel alle pindakaas is vegan. Maar let op! Pindakaas met smaakjes kunnen daarentegen dierlijke ingrediënten bevatten. Voor het vegan snicker ijs is de vegan seasalt caramel peanutbutter van mister Kitchen uitermate geschikt. Toch een andere pindakaas gebruiken? Klik HIER voor een overzicht van alle vegan pindakazen. 

Vegan mars snicker ijs met banaan

Vegan snicker ijs met banaan

Bevroren banaan met pindakaas en caramel seasalt chocolade
Totale tijd 30 min
Gang Nagerecht

Benodigdheden

  • vriezer

Ingrediënten
  

  • 4 rijpe bananen
  • pindakaas
  • 1 reep handsoff
  • pinda's

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie in een pan
  • Snijd de bananen in de lengte door midden
  • Verdeel de halve banaan in drie stukken (dus 6 stukjes uit 1 banaan)
  • Bestrijk de banaan met een laag pindakaas
  • Druip met een lepel de chocolade over de stukjes banaan met pindakaas
  • Leg voor minimaal 30 minuten in de vriezer

Optioneel

  • Gebruik seasalt caramel pindakaas van Mister Kitchen

Aanbieding?

Weten of de vegan chocolade of pindakaas ergens in de aanbieding is? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.

Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.