
Home > Vegan quesadilla’s met zwarte bonen vegan gehakt en kaas
Vegan quesadilla’s met zwarte bonen vegan gehakt en kaas
16 januari 2022
Vegan quesadilla’s maak je eenvoudig door twee tortilla’s bovenop elkaar te leggen en deze in de pan te bakken. De vulling is heel verschillend. Je kan ze maken met kipstukjes, gehakt of tempeh. Wat niet mag ontbreken is kaas. Want quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Lekker om te dippen in guacamole, chilisaus en tomatensalsa.
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Vegan quesadilla's met refried black beans, vegan gehakt en vegan kaas navigatie
- Vegan refried black beans
- Vegan gehakt
- Vegan geraspte kaas (die goed smelt!)
Refried black beans / zwarte bonenspread
- Cantina Mexicana refried beans €1,75 / €4,38 KG
- Antica Cantina Refried Black Beans €1,99 / €4,63
- La Morena Zwarte bonenspread €2,19 / €4,98 KG
Vegan gehakt
- AH vegan rulstukjes €1,58
- Meat Free Days Gehakt €1,49
- Vivera Kruimgehakt €2,69
Voor al het vegan gehakt klik hier op het artikel: Alle vegan gehakt op een rijtje
Vegan geraspte kaas
- AH Plantaardige rasp Gouda Kaas 2,69
- Vairy 100% vegan plantaardige rasp Gouda smaak €1,64
- Jumbo plantaardige rasp €1,26 / 8,40 KG
- Lidl vegan plantaardige rasp met gouda smaak €1,69
Voor alle vegan geraspte kaas klik op dit artikel: Alle vegan kaas in een handig overzicht
Ik kan niet beloven dat ze allemaal zo goed smelten als bovenstaande. Daarvan weet ik het zeker. 😉

Quesadilla's met zwarte bonen, vegan gehakt, vegan geraspte kaas en tomatensalsa
Quesadilla's met een vulling van zwarte bonen, mais en vegan geraspte kaas. Tomaten salsa met tomaten, rode ui en limoen.
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
Tomatensalsa
- 5 tomaten
- 1 rode ui
- 1 biologische limoen
- 5 koriander
- jalapeño naar eigen smaak
Quesadilla's
- 2 el olie
- 440 g zwarte bonenspread black beans refried (ik gebruikte La Morena; gekocht bij de Albert Heijn)
- 50 ml water
- 1 tl sriracha
- 200 g vegan kruimgehakt zie bovenstaand overzicht waar te koop
- 150 g maïskorrels in blik
- 8 tortillawraps
- 150 g vegan geraspte kaas zie bovenstaand overzicht waar te koop
Instructies
Tomatensalsa
- Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Boen de schil van de limoen goed schoon. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit. Snijd de koriander en meng samen met de jalapeño en de olie erdoor. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout.
Quesadilla's
- Verhit in een pan met dikke bodem en verwarm hierin de zwarte-bonenspread (inclusief vocht) 5 min. op laag vuur. Roer het water door de spread en zet het vuur uit. Meng de sriracha, het vegan kruimgehakt en de mais erdoor.
- Verdeel de bonenpuree over de helft een tortilla en verdeel hierover de geraspte kaas. Leg hier een andere tortilla bovenop. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de quesadilla in 4 min. goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Gebruik een bord als je de quesadilla wilt omdraaien. Leg het bord omgekeerd op de koekenpan, draai de koekenpan om en schuif de quesadilla weer in de pan. Bak op deze manier ook de rest van de quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in acht gelijke stukken en leg op een schaal. Serveer met de tomatensalsa.
Ook lekker met
- Vegan haver fraiche of vegan sour creme.
Trefwoord Quesadilla, Tomatensalsa