Woodupp duurzame wandpanelen

Verbouwen en klussen, maar dan duurzaam en verantwoord. Het lijkt soms lastiger dan is daadwerkelijk is. Neem bijvoorbeeld de Woodupp duurzame wandpanelen. Het vilt is gemaakt van gerecycled plastic en het hout komt uit duurzame bosbouw. Lees in deze blog meer over Woodupp en alle voordelen.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Woodupp duurzame wandpanelen

Een grote ruimte waar je geluiden galmen, een saaie entree of net even een warmere uitstraling in de slaapkamer? Je ziet steeds vaker houten panelen voorbij komen. Waar je zo’n 10 jaar geleden een huis kocht met lambrisering en dat spuuglelijk vond, is lambrisering in een moderner en mooier jasje gestoken. 

Woodupp wandpanelen zijn kant-en-klare latjes bevestigd op vilt van 240 x 60 cm. Zaag ze op maat en bevestig tegen de muur. Echt iedereen kan het! 

Mijn ervaring met Woodupp

Ik heb de Woodupp wandpanelen aangeschaft voor de akoestiek. De begane grond waar de woonkamer, eetkamer en keuken zich in 1 ruimte bevinden, is ruim 12 meter lang en 5,5 meter breed. Er staan er meubels,  een gigantisch grote Monstera (plant) en een olifantsoor (ook een plant), maar de ruimte blijft galmen. Naast dat de panelen veel sfeer geven, helpen ze ook om de akoestiek te verbeteren.

De keuze is gevallen op de kleur: moss, omdat we ook een groene bank hebben en veel groene planten in huis. Het ophangen was super simpel. Er moest een kleine 2 cm afgezaagd worden, zodat de panelen perfect tussen het plafond en de plint passen. De panelen zijn met montagelijm bevestigd aan de gipsmuur. Tijdens het drogen zaten er kartonnetjes aan de onderkant om de panelen zo goed mogelijk tegen het plafond te drukken. Deze kartonnetjes zijn de volgende dag rustig eronderuit geschoven.

Ik ben erg tevreden met de snelle levering en de uitstraling van de wandpanelen. Ik kan ze iedereen aanraden. 

Woodupp duurzame wandpanelen Bonusvegan

Eindresultaat

Waar bestaan wandpanelen uit?

De panelen zelf bestaan vaak uit hout die bevestigd zijn aan vilt. Niet al het hout bestaat uit ‘goed’ hout. Let daarom altijd het een keurmerk wanneer je hout koopt. Woodupp panelen komen uit verantwoord en duurzame bosbouw. 

Daarnaast is vilt vaak niet vegan. Veel vilt is gemaakt van aan elkaar gehaakte vezels afkomstig van de wol van schapen. De wandpanelen van Woodupp zijn gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van flessen. Dat is pas duurzaam! 

Hoe makkelijk is de installatie?

De panelen zijn super eenvoudig te installeren. Meet de hoogte van de muur op, zaag aan de bovenkant (of onderkant) het paneel op maat Dit kan met een cirkelzaag, decoupeerzaag of handzaag. Het vilt kan je makkelijk snijden met een scherp stanleymes. 

Bevestig de op maat gemaakte panelen met lijm of schroeven aan de muur. (afhankelijk van de ondergrond). Voordeel van lijm is dat het snel en makkelijk tegen de muur zit. Nadeel dat als je ooit de panelen eraf wilt halen je de muur beschadigt. Voordeel van schroeven is dat je panelen makkelijker kunt verwijderen. Het nadeel is dat je gaten in de muur overhoudt en misschien de zwarte schroeven ziet.

V.l.n.r. 1. de muur zoals hij was. 2. montagelijm op de achterkant van het paneel. 3. kartonnetjes onder de panelen.

Wat kost het?

Misschien wel één van de belangrijkste dingen als het gaat om verbouwen en klussen. Wat kost zo’n duurzaam wandpaneel?

De Woodupp duurzame wandpanelen kosten tussen de € 140,- en € 175,- per paneel.  (260cm x 60cm)Om een hele muur te bedekken met wandpanelen, moet je rekenen met 3 tot 4 wandpanelen. Reken op een bedrag tussen de € 500,- en € 700,- voor een wand van 2,5 meter. 

Je kunt uiteraard ook aan de slag met losse latjes die bij de bouwmarkt te koop zijn. Het nadeel daarvan is dat je latje voor latje afzonderlijk moet bevestigen en het weinig verbetert aan de akoestiek.

(Klik op de afbeelding om alle kleuren te zien)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Woodupp.
Lees hier meer over samenwerkingen: Disclaimer