Ga terug

Wraps met smokey barbecue pulled jackfruit

Wraps met smokey barbecue pulled jackfruit met rode kool/limoen en komkommer
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 limoen
  • 300 g rode kool
  • 3 el olie
  • 1 vegan bouillonblokje voor een 0,5 liter
  • 2 blikken jackfruit tip: shredded
  • 200 ml Remia Black Jack smokey bbq
  • 1 komkommer
  • 8 g koriander
  • 4 el vegan mayonaise
  • 1 tl water
  • 8 kleine wraps

Instructies
 

Jackfruit

  • Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Kook de jackfruit 5 min. in 300ml water met een bouillonblokje. Dit haalt de zoete smaak uit de jackfruit. Giet de jackfruit af en laat het even afkoelen. Verhit 2 el olie in een pan en bak de jackfruit met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.

Rode kool

  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en 1 el van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Overig

  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.
  • Verdeel de jackfruit, de rode kool en komkommer over de wraps. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.
Trefwoord Jackfruit