Ga terug

Salade met krokante vegan kip en aardappelpartjes

Een gezonde salade met een krokante vegan kip, aardappelpartjes en zelf gemaakte dressing.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • airfryer of oven

Ingrediënten
  

  • 150 g salademix zoals krulsla melange, rucola melange oid
  • 2 tomaten
  • 100 g komkommer
  • ½ rode ui of 1 bosui
  • 2 vegan krokante kipschnitzels zie hierboven welke vegan zijn
  • olie om in te bakken
  • 200 g (gekruide) aardappelpartjes voor inspiratie zie hierboven

Dressing

  • 100 g vegan ongezoete yoghurt bijv. Alpro mild&creamy
  • tl knoflookpoeder
  • tl uienpoeder
  • tl gemberpoeder
  • tl paprikapoeder
  • peper en zout naar eigen smaak

Instructies
 

  • Verdeel de slamelange over 2 diepe borden en snij de tomaat en komkommer in blokjes. Verdeel deze over de twee borden.
  • Bak de vegan krokante kipschnitzel in wat olie en snij in reepjes.
  • Verwarm ondertussen de aardappelpartjes in de airfryer of oven.

Dressing

  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg naar eigen smaak nog extra kruiden toe.

Ook lekker met:

  • Geroosterde pompoenpitjes, vegan feta, jãlepeno
Trefwoord Kipschnitzel, Salade