Salade met krokante vegan kip en aardappelpartjes
Een gezonde salade met een krokante vegan kip, aardappelpartjes en zelf gemaakte dressing.
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 150 g salademix zoals krulsla melange, rucola melange oid
- 2 tomaten
- 100 g komkommer
- ½ rode ui of 1 bosui
- 2 vegan krokante kipschnitzels zie hierboven welke vegan zijn
- olie om in te bakken
- 200 g (gekruide) aardappelpartjes voor inspiratie zie hierboven
Dressing
- 100 g vegan ongezoete yoghurt bijv. Alpro mild&creamy
- ⅓ tl knoflookpoeder
- ⅓ tl uienpoeder
- ⅓ tl gemberpoeder
- ⅓ tl paprikapoeder
- peper en zout naar eigen smaak
Verdeel de slamelange over 2 diepe borden en snij de tomaat en komkommer in blokjes. Verdeel deze over de twee borden.
Bak de vegan krokante kipschnitzel in wat olie en snij in reepjes.
Verwarm ondertussen de aardappelpartjes in de airfryer of oven.
Trefwoord Kipschnitzel, Salade