Vegan kaas/knoflook bruschetta
Geroosterd stokbrood met knoflook olie, gesmolten parmezaanse kaas en een heerlijke bruschetta van tomaat, sjalot en kruiden.
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
- 1 afgebakken stokbrood
- 2 tenen verse knoflook
- 15 ml olie bijvoorbeeld soilmates
- 20 g geraspte vegan parmezaanse kaas
- 3 grote tomaten
- ½ sjalot
- 10 tot 20 steeltjes koriander
- 1 tl citroensap
- peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd het stokbrood ondertussen in plakjes en verdeel deze op een ovenrooster
Pers de knoflooktenen uit in de olie en meng goed. Gebruik een olie die neutraal is van smaak, zoals bijvoorbeeld soilmates. Smeer de knoflookolie uit over de plakjes stokbrood
Plaats de broodjes 3 minuten in de oven zodat ze wat krokanter worden
Zodra de broodjes uit de oven komen en nog warm zijn verdeel je de kaas eroverheen.
Bruschetta
Snipper de sjalot, ui en koriander fijn. Meng dit in een kom goed door elkaar. Voeg de citroensap toe en peper en zout naar smaak.
Beleg de kaas/knoflookbroodjes met bruschetta en serveer direct.