Ga terug
Vegan knoflook/kaas bruschetta

Vegan kaas/knoflook bruschetta

Geroosterd stokbrood met knoflook olie, gesmolten parmezaanse kaas en een heerlijke bruschetta van tomaat, sjalot en kruiden.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 afgebakken stokbrood
  • 2 tenen verse knoflook
  • 15 ml olie bijvoorbeeld soilmates
  • 20 g geraspte vegan parmezaanse kaas
  • 3 grote tomaten
  • ½ sjalot
  • 10 tot 20 steeltjes koriander
  • 1 tl citroensap
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snijd het stokbrood ondertussen in plakjes en verdeel deze op een ovenrooster
  • Pers de knoflooktenen uit in de olie en meng goed. Gebruik een olie die neutraal is van smaak, zoals bijvoorbeeld soilmates. Smeer de knoflookolie uit over de plakjes stokbrood
  • Plaats de broodjes 3 minuten in de oven zodat ze wat krokanter worden
  • Zodra de broodjes uit de oven komen en nog warm zijn verdeel je de kaas eroverheen.

Bruschetta

  • Snipper de sjalot, ui en koriander fijn. Meng dit in een kom goed door elkaar. Voeg de citroensap toe en peper en zout naar smaak.
  • Beleg de kaas/knoflookbroodjes met bruschetta en serveer direct.