Fairtrade Colombo Curry maar dan vegan. Deze curry met Sri Lankaanse smaken is eenvoudig vegan te maken. Het is een pittige curry, maar je kan hem minder pittig maken door meer kokosmelk toe te voegen.
100gPeasmaker (drooggewicht)of 300 g vegan kipstukjes (zie hierboven)
1gele ui
270mlkokosmelk
1courgette
200gkleine trostomaatjes of cherrytomaten
2paprika
1elkokosolie
1elolie
Andere opties voor groente
sperziebonen
kikkererwten
bloemkool
Instructies
Week de Peasmaker stukjes 5 minuten in heet water en knip daarna de grote stukken door midden. (ja, knippen gaat sneller dan snijden ?)
Verwarm de oven op 200°C voor. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui in stukjes. Meng de kruidenpasta met de peasmaker en de ui. Laat minimaal 15 minuten marineren.
Snijd de groenten in grote stukken en meng ze met wat olie en peper. Grill de groenten in de oven.
Wok het 'kip/peasmaker'mengsel in 1 el olie op hoog vuur. Voeg, zodra de kip gaar is, de kokosmelk toe. Doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
Serveer met gegrilde groenten en rijst. (en koriander ?)
Notities
Deze curry is pittig! Door meer kokosmelk toe te voegen wordt de curry minder pittig. Of bak het vegan 'kip' mengsel in kokosolie. Dit neemt ook een deel van de pittigheid weg.