Ga terug
Vegan gnocchi met bloemkool: cannelinibonen en pesto WPRM

Vegan gnocchi met bloemkool pesto saus

Met dit gerecht krijg je meer dan 200 gram groente met gemak binnen. Een witte saus gemaakt van bloemkool, cannelinibonen en pesto. De saus is zo smaakvol dat je niet eens proeft dat je zoveel groente eet. Zeker een aanrader voor kinderen met een gezin. Scoor de bloemkool, cannelinibonen en gnocchi in de aanbieding waardoor je een goed gevuld bord voor € 2,35 p.p. op tafel zet.
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 12 uur 40 minuten
Gang Diner

Ingrediënten
  

Saus

  • 1 grote bloemkool, in roosjes (800-900g)
  • 200 g gedroogd Cannellini bonen of 300-350g uit blik
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 60 g vegan pesto

Gnocchi

  • 200 g vegan spekjes 50g per persoon
  • 800-1200 g gnocchi 200g per persoon
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • basilicum, pijnboompitjes voor de garnering

Instructies
 

Saus

  • Week 200g Cannellini bonen minimaal 12 uur en kook voor 1,5 uur. Als je ze korter weekt, moet je ze langer koken.
  • Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar en giet af.
  • Doe 400ml water in een pan. Voeg een groentebouillonblokje voor een halve liter toe. Verwarm tot het bouillonblokje is opgelost.
  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olie.
  • Mix de cannellini bonen, bloemkool, bouillon, 2 eetlepels pesto, ui en knoflook in een blender tot er een dikke romige saus ontstaat. Het is een flinke hoeveelheid saus. (Tussen de 1,8 en 1,9 kilo).

Gnocchi

  • Bak de spekjes in olie krokant
  • Kook de gnocchi volgens de verpakking, giet af en bak daarna nog 5 minuten in een pan. Let op, de gnocchi kan aan elkaar gaan plakken.
  • Meng de gnocchi door de saus en breng op smaak met peper en saus. Eventueel kan je er nog een schepje pesto bij doen. Niet iedere vegan pesto is even smaakvol.
  • Verdeel over de borden. Garneer met spekjes, fijngesneden verse basilicum en/of geroosterde pijnboompitjes.

Notities

De inspiratie voor dit recept komt van Lenna Omrani. Klik hier voor de video
Trefwoord bloemkoolsaus