Vegan bloemkool Alfredo pasta
Pasta met een vegan Alfredo saus op basis van bloemkool om het extra romig te maken
- 350 gram bloemkool roosjes
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetlepel olie
- ½ ui gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 eetlepels edelgistvlokken
- peper en zout
- 150 gram tagliatelle
- kookroom of boter Optioneel
Kook de bloemkool met een bouillonblokje ongeveer 5 minuten.
Giet de bloemkool af en bewaar wat kookvocht.
Kook ondertussen de tagliatelle in een ruime pan met water volgens de verpakking.
Mix de bloemkool, ui en knoflook in de blender tot een dikke romige saus.
Voeg beetje bij beetje edelgistvlokken en zout toe tot de saus de gewenste smaak heeft.
Als de saus nog te dik is, voeg meer kookvocht toe.
Optioneel
Voor een meer romige smaak voeg kookroom of boter toe aan de saus
Voeg gebakken champignons en spekjes toe
Bestrooi met plantaardige parmezaanse kaas (violife)
Trefwoord Alfredo, Bloemkool, Pasta