Ga terug
Vegan romige pasta

Vegan bloemkool Alfredo pasta

Pasta met een vegan Alfredo saus op basis van bloemkool om het extra romig te maken
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 350 gram bloemkool roosjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ ui gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels edelgistvlokken
  • peper en zout
  • 150 gram tagliatelle
  • kookroom of boter Optioneel

Instructies
 

  • Kook de bloemkool met een bouillonblokje ongeveer 5 minuten.
  • Giet de bloemkool af en bewaar wat kookvocht.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in een ruime pan met water volgens de verpakking.
  • Mix de bloemkool, ui en knoflook in de blender tot een dikke romige saus.
  • Voeg beetje bij beetje edelgistvlokken en zout toe tot de saus de gewenste smaak heeft.
  • Als de saus nog te dik is, voeg meer kookvocht toe.

Optioneel

  • Voor een meer romige smaak voeg kookroom of boter toe aan de saus
  • Voeg gebakken champignons en spekjes toe
  • Bestrooi met plantaardige parmezaanse kaas (violife)
Trefwoord Alfredo, Bloemkool, Pasta