Ga terug
Andijvie stamppot met vegan gehaktballen en vegan jus Bonusvegan

Andijvie stamppot met vegan gehaktballen en vegan jus

Rauwe andijvie stamppot met vegan gehaktballen en vegan jus. Snel makkelijk en lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 400 g gesneden andijvie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el mosterd
  • flinke snuf peper
  • 2 el vegan bakboter
  • 1 zakje Greenforce gehakballen mix (of de köfte mix)
  • 1/2 zakje Greenforce vegan jus

Instructies
 

  • Bereid de Greenforce gehaktballen mix met water en laat een half uur rusten in de koelkast.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Kook de aardappelen met eventueel wat zout goed gaar. Bewaar een half kopje kookvocht en giet de rest af.
  • Stamp de aardappelen fijn. Voeg de nootmuskaat, peper en mosterd toe. Meng goed door elkaar en spatel de rauwe andijvie erdoorheen. Mocht de puree te droog zijn, voeg dan nog wat kookvocht of plantaardige melk toe.
  • Rol 4 tot 6 gehaktballen uit de mix en bak deze in vegan bakboter.
  • Bereid de Greenforce vegan jus zoals op de verpakking en verwarm in een kleine steelpan.

Variatie tip

  • Voeg een bakje vegan kruidenroomkaas toe aan de stamppot.
  • Gebruik de Greenforce köfte mix voor een kruidige twist.
  • Voeg wat uien- en knoflookpoeder toe aan de stamppot.