50ggedroogde peasmaker(of 150 g vegan kneedgehakt)
½tluienpoeder
½tlknoflookpoeder
¼tlnootmuskaat
¼tl(gerookte) paprikapoeder
¼tlzwarte peper
1tlsojasaus
½elHPsaus(of curry)
1elbloem
5vellenvegan bladerdeeg
½elsesamzaadjes
1scheutjeplantaardige melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Los het maggiblokje op in een grote kom heet water. Week hierin 50 g peas maker stukjes 5 minuten. Giet het water af en maal fijn in een keukenmachine.
Doe het terug in de kom en voeg ½ tl knoflookpoeder, ½ tl uienpoeder, ¼ tl nootmuskaat, ¼ tl paprikapoeder en ¼ tl zwarte peper toe. Meng dit goed door. Voeg vervolgens 1 el bloem, ½ el HPsaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed.
Ontdooi vijf bladerdeegvellen en snijd door midden. Maak ondertussen 10 bolletjes van het gehaktmengsel en leg 1 bolletje aan 1 zijde van het bladerdeeg. (zie foto)
Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en plak dicht. Druk aan met een vork voor geribbelde randen. Bestrijk de saucijzenbroodjes met plantaardige melk en sesamzaadjes.
Bak de saucijzenbroodjes op een rooster met bakpapier in 20-25 minuten af in het midden van de oven.
Notities
TIP: Gebruik maatlepels om de juiste hoeveelheden af te wegen.