Ga terug
Vegan saucijzenbroodjes bonusvegan

De allerlekkerste vegan saucijzenbroodjes

Gang Borrelhapje, Tussendoortje

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 maggi bouillonblokje
  • 50 g gedroogde peasmaker (of 150 g vegan kneedgehakt)
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • ¼ tl (gerookte) paprikapoeder
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 tl sojasaus
  • ½ el HPsaus (of curry)
  • 1 el bloem
  • 5 vellen vegan bladerdeeg
  • ½ el sesamzaadjes
  • 1 scheutje plantaardige melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Los het maggiblokje op in een grote kom heet water. Week hierin 50 g peas maker stukjes 5 minuten. Giet het water af en maal fijn in een keukenmachine.
  • Doe het terug in de kom en voeg ½ tl knoflookpoeder, ½ tl uienpoeder, ¼ tl nootmuskaat, ¼ tl paprikapoeder en ¼ tl zwarte peper toe. Meng dit goed door. Voeg vervolgens 1 el bloem, ½ el HPsaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed.
  • Ontdooi vijf bladerdeegvellen en snijd door midden. Maak ondertussen 10 bolletjes van het gehaktmengsel en leg 1 bolletje aan 1 zijde van het bladerdeeg. (zie foto)
  • Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en plak dicht. Druk aan met een vork voor geribbelde randen. Bestrijk de saucijzenbroodjes met plantaardige melk en sesamzaadjes.
  • Bak de saucijzenbroodjes op een rooster met bakpapier in 20-25 minuten af in het midden van de oven.

Notities

TIP: Gebruik maatlepels om de juiste hoeveelheden af te wegen.
Trefwoord Saucijzenbroodje