Vegan citroen cheesecake havermout
Een lekker eiwitrijk vegan ontbijtrecept. Het frisse van de citroen en de vanille smaak van de proteïne poeder maakt deze havermout smaken naar CHEESECAKE.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Porties 1 persoon
calorieën 366 kcal
Cheesecake ingredienten
- 50 gram havermout
- 10 gram chiazaad
- 1 stuk citroen Gebruik het sap van 1/2 citroen
- 25 gram vegan vanille proteine Optioneel, maar erg lekker
- 160 ml (ongezoete) kokosdrink Of andere plantaardige drink
Toppings
- 4 eetlepels (ongezoete) sojayoghurt
- 1/2 eetlepel agavesiroop
- 1 handje (ontdooide) blauwe bessen Meer naar wens
Voorbereiding
- Meng alle ingrediënten en laat minimaal 2 uur staan (of een nachtje in de koelkast)
Serveren
-
Maak voor het serveren de topping door de sojayoghurt te mengen met de agave siroop en ontdooide blauwe bessen
Geschatte voedingswaarden: zonder toppings: 366 kcal / 25 g eiwit / 51 g khd / 9 g vet; met toppings: 462 kcal / 30 g eiwit / 64 g khd / 12 g vet. *Op basis van ongezoete kokosdrink en sojayoghurt
Trefwoord cheesecake, ontbijt