Ga terug
Vegan gevulde pasta met romige tijmsaus en kaassnippers

Ravioli met romige tijmsaus en kaassnippers

Heerlijk gevulde pasta met vegan romige tijmsaus en vegan kaassnippers
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 pakken AH Biologisch Mezzelune ceci e lenticchie vegan (koelvers)
  • 250 ml vegan kookroom (zie: vegan kookroom) of Remia basissaus wit
  • 20 g ongezouten roomboter violin vioblock
  • 80 gr vegan (geraspte) parmezaanse kaas (zie: vegan kaas)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 3 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • tuinkers
  • boter/olie om te bakken

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie goudbruin.
  • Bereid de Mezzelune ceci e lenticchie volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en pers de knoflook. Smelt boter in de pan en fruit de tijm en knoflook op laag vuur
  • Schenk de vegan kookroom erbij en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg al roerend de helft van de vegan geraspte parmezaanse kaas erbij tot het een egale saus wordt.
  • Verdeel de Mezzelune ceci e lenticchie en de saus over 4 borden en bestrooi met pijnboompitten, kaassnippers en de tuinkers.
  • Lekker met vers gemalen zeezout en zwarte peper.

Optioneel

  • Voeg 400 gram gebakken kastanje champignons of paddenstoelen melange toe.

Vervangtip!

  • Vervang de vegan kookroom door de remia basissaus wit.

Notities

Dit recept is geveganized uit de kerst Allerhande 2020
Ravioli met romige tijmsaus en kaassnippers