Ga terug
Vegan gepofte knoflooksoep kerst

Vegan gepofte knoflooksoep

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
40 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 bol knoflook
  • 2 kleine uien
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 2 kleine gedroogde laurierblaadjes
  • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
  • 1,5 eetlepel tarwebloem
  • 200 ml verse slagroom
  • 0,5 liter water
  • 0,5 groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.
  • Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

Notities

Dit recept is gebaseerd op het kerst recept uit de Allerhande 2020.
Gepofte knoflooksoep
Trefwoord Soep