Ga terug
Vegan tiramisu

Vegan tiramisu

Easy tiramisu met producten uit de supermarkt. Creme op basis van aquafaba en vegan roomkaas. Beide in de supermarkt te vinden. ? Beloofd.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine of handmixer
  • Vergiet
  • Theezeefje

Ingrediënten
  

  • 350 g kikkererwten in pot of blik met vocht (er moet zout in het vocht zitten)
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g vegan roomkaas op kamertemperatuur. Ik gebruikte violife creamy
  • 150 g theebiscuits
  • 2 el amaretto of meer ?
  • 10 g cacaonibs
  • 100 ml espresso

Instructies
 

  • Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Mix de roomkaas los en mix deze er doorheen.
  • Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
  • Verdeel â…“ van de room over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van de room. Bestrooi met het theezeefje de cacaopoeder over de tiramisu.

Bewaartip!

  • Je kunt dit gerecht de dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren

Vervangtip!

  • Vervang de roomkaas door 300g ongezoete kokosyoghurt
Trefwoord Kerst, Tiramisu