Ga terug
Vegan Geitenkaastruffels Dodoni plant'd

Vegan geitenkaastruffels

Balletjes gemaakt van vegan witte kaas, omhuld met cranberry, hazelnoten en tijm.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, grande entree, Voorgerecht
Porties 16 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 g Dodoni plant'd op kamertemperatuur (!)
  • 20 g gedroogde cranberry's
  • 10 g hazelnoten
  • 1 takje verse rozemarijn

Instructies
 

  • Leg het blok vegan 'feta' voor je en verdeel met een mesje in 16 vakken. Kneed de feta voorzichtig tot een kleine balletje, zodat je 16 balletjes hebt. Maak tussendoor je handen nat als ze balletjes uit elkaar vallen.
  • Snijd ondertussen de gedroogde cranberry’s, hazelnoten en de naaldjes van de takjes rozemarijn heel fijn. Druk de balletjes door de cranberry's, de hazelnoten en de rozemarijn.
  • Lekker met brood of toastjes; het hapje is daarmee niet langer glutenvrij.
    Je kunt de balletjes 1-2 dagen van tevoren maken en afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren.

Opmerking!

  • Het originele recept is voor 12 balletjes, maar persoonlijk vind ik de balletjes dan veel te groot.

Notities

Note
Dit recept is geveganized uit de kerst allerhande 2021
Geitenkaastruffels
 
Voor alle vegan feta bekijk het artikel: alle vegan kaas op een rijtje.