Ga terug
Crostini met vegan carpaccio

Crostini met vegan carpaccio

Bereidingstijd 18 minuten
Gang Borrelhapje, grande entree, Voorgerecht
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 1/2 (vers) stokbrood
  • 1/2 el milde olijfolie plus 2 theelepels voor de dressing
  • 120 g vegan carpaccio of gekookte rode biet in heel dunne plakjes bijvoorbeeld van Good & Green
  • 15 g rucola
  • 40 g vegan kaas flakes bijvoorbeeld van Vegaliano
  • 15 g pijnboompitjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Leg op een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ca. 6 minuten. Bestrooi de plakjes met Parmezaanse kaas en bak nog ca. 2 minuten tot de kaas net gesmolten is.
  • Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de crostini met de vegan carpaccio en rucola. Besprenkel met 2 tl olijfolie en bestrooi met de vegan kaas en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.