Doe de jackfruit in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Pluk het draderige gedeelte en snij de harde gedeeltes in kleine stukjes.
Kook de jackfruit in 200 ml water met 1 bouillonblokje. De bouillion neemt de smaak van jackfruit op, waardoor deze neutraler gaat smaken. Giet af en laat de jackfruit afkoelen. De bouillon heb je niet meer nodig.
Verwarm ondertussen de boter in een braadpan op middel hoog vuur en fruit hier de sjalotten, knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels aan. Voeg de jackfruit toe en bak nog 5 minuten mee.
Maak een bouillon met 1 blokje en 300 ml water. Voeg de bloem toe aan het sjalotten,- jackfruitmengel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de vegan kookroom, maggi aroma en de appelstroop erdoor en bak nog even mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat nog 3-5 min zacht koken.
Verwarm de bladerdeegbakjes. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.