Ga terug
Mini-pasteitjes met runderragout

Mini-pasteitjes met runderragout

Bereidingstijd 35 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 1 blik jackfruit (280 g uitlekgewicht)
  • 2 vegan bouillonblokjes (voor een ½ liter)
  • 500 ml water
  • 25 g vegan ongezouten (room)boter bijvoorbeeld Violife Block
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 30 g tarwebloem
  • 1 tl maggi aroma
  • 1 el appelstroop
  • 125 ml vegan kookroom/slagroom zie opties hierboven
  • 12/16 vegan mini bladerdeegbakjes zie optie hierboven

Instructies
 

  • Doe de jackfruit in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Pluk het draderige gedeelte en snij de harde gedeeltes in kleine stukjes.
  • Kook de jackfruit in 200 ml water met 1 bouillonblokje. De bouillion neemt de smaak van jackfruit op, waardoor deze neutraler gaat smaken. Giet af en laat de jackfruit afkoelen. De bouillon heb je niet meer nodig.
  • Verwarm ondertussen de boter in een braadpan op middel hoog vuur en fruit hier de sjalotten, knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels aan. Voeg de jackfruit toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Maak een bouillon met 1 blokje en 300 ml water. Voeg de bloem toe aan het sjalotten,- jackfruitmengel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de vegan kookroom, maggi aroma en de appelstroop erdoor en bak nog even mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat nog 3-5 min zacht koken.
  • Verwarm de bladerdeegbakjes. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.

Notities

Note
Dit recept is geveganized uit de kerst allerhande 2021
Mini pasteitjes met runderragout
Voor alle vegan kookzuivel bekijk: Alle vegan kookroom op een rijtje

Je kunt ook zelf slagroom maken
link > https://www.suntfood.com/recepten/vegan-slagroom
kopie van de website 

Kokos slagroom met één ingrediënt

Wat heb je nodig: een blik kokosmelk, en that’s it!
Zo maak je het: laat het blik kokosmelk een nacht in de koelkast staan, zodat de melk dik en hard wordt. Hoe kouder de kokosmelk, hoe beter je vegan slagroom zal zijn. De volgende dag schep je de harde kokossubstantie uit het blik, het vocht laat je zitten. Voeg eventueel een snufje van je favoriete smaakmaker toe en klop de substantie tot het luchtig en romig is. Et voilà: je vegan slagroom met kokossmaak is klaar om over cakes, bananenbrood of in de koffie gelepeld te worden.