Ga terug
Beleaf yoghurtcake

Vegan yoghurtcake

Bonusvegan
Cake op basis van yoghurt
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Gebak

Benodigdheden

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

Droge ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 tl bakpoeder

Natte ingrediënten

  • 200 g plantaardige yoghurt Ik gebruikte beleaf bosbessen
  • 70 ml sojamelk
  • 50 ml olie
  • 1 tl vanille extract of vanillesuiker optioneel
  • handvol rood fruit optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat olie.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer de suiker en het zout erdoor.
  • Mix in een andere kom de yoghurt, melk, olie en vanille stevig door elkaar.
  • Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in je ingevette bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  • Als je vers of diepvriesfruit gebruikt: plet sommige vruchtjes wat met een vork, laat ongeveer de helft heel.
  • Verdeel het fruit of de fruitspread over de bovenkant van je beslag en ga een paar keer met een mes door het beslag, zodat het fruit mooi verdeeld wordt.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Test aan het einde even met een sateprikker of caketester of de cake gaar is.
  • Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in vorm en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
  • Eventueel kun je de cake nu decoreren met een eenvoudig glazuur van 4 el poedersuiker gemengd met enkele druppels citroensap (of water).

Video

Trefwoord Cake, Yoghurtcake