Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat olie.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer de suiker en het zout erdoor.
Mix in een andere kom de yoghurt, melk, olie en vanille stevig door elkaar.
Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in je ingevette bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
Als je vers of diepvriesfruit gebruikt: plet sommige vruchtjes wat met een vork, laat ongeveer de helft heel.
Verdeel het fruit of de fruitspread over de bovenkant van je beslag en ga een paar keer met een mes door het beslag, zodat het fruit mooi verdeeld wordt.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Test aan het einde even met een sateprikker of caketester of de cake gaar is.
Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in vorm en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Eventueel kun je de cake nu decoreren met een eenvoudig glazuur van 4 el poedersuiker gemengd met enkele druppels citroensap (of water).