Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons
Een romige spaghetti op basis van een vegan omelet vervanger en parmezaanse kaas. Lekker met vegan spekjes en gebakken kastanjechampignons. TIP: Bak de champignons met heel weinig olie. Hierdoor worden de champignons lekkerder.
Bereidingstijd 5 minuten min
30 minuten min
Porties 2 personen
calorieën 525 kcal
- 150 g (glutenvrije) spaghetti
- 20 g Greenforce egg mix of een andere vegan omelet eivervanger (zie hierboven)
- 100 ml sojamelk
- 30 g Parmezaanse kaas (geraspt) Zie tips hierboven
- olie om in te bakken
- 1 pakje spekjes
- 400 g kastanjechampignons (in partjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 grote teen knoflook of 2 kleine
- peterselie of koriander
- peper en zout
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat kookvocht.
Mix de Greenforce Egg mix met de sojamelk en 100 ml water. Laat dit 5 minuten rusten. De structuur zal wat dikker worden. Meng er vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
Verwarm een pan met een heel klein scheutje olie. Bak hierin de kastanjechampignons. Ze zullen veel vocht verliezen, soms is het nodig om het vocht af te gieten. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is voeg je de ui en knoflook toe.
Bak de vegan spekjes krokant in olie.
Meng de spaghetti met de spekjes en voeg het sojamelk/ei mengsel toe. Verhit langzaam zodat het mengsel wat stolt.
Serveer de pasta met de champignons ernaast en garneer met wat peterselie, peper en zout.