Ga terug

Griekse quinoasalade

Vegan frisse quinoasalade met feta, olijven, komkommer, tomaat en munt
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram quinoa
  • 100 gram peasmaker
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 (tros)tomaten
  • 200 gram romeinse sla of tricolore salade
  • 70 gram zwarte olijven
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel (rode) wijnazijn
  • peper en zout
  • 0,5 bosje munt

Instructies
 

Salade

  • Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking
  • Snijd de komkommer, tomaat, ui en feta in blokjes
  • Snij de sla in reepjes
  • Halveer de olijven
  • Pluk en snij de munt
  • Meng alles in een grote kom bij elkaar met een scheut (rode) wijnazijn

Peasmaker

  • Week 10 minuten de peasmaker stukjes in gekookt water
  • Giet het water af
  • Bak de stukjes in een pan met een scheut olijfolie
  • Voeg aan het eind peper en zout naar smaak toe.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en verdeel de gebakken peasmaker stukjes erover.

Notities

In plaats van peasmaker stukjes kan je dit gerecht ook met kipstukjes maken.
Trefwoord Quinoa