Griekse quinoasalade
Vegan frisse quinoasalade met feta, olijven, komkommer, tomaat en munt
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
- 300 gram quinoa
- 100 gram peasmaker
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 4 (tros)tomaten
- 200 gram romeinse sla of tricolore salade
- 70 gram zwarte olijven
- olijfolie om in te bakken
- 1 eetlepel (rode) wijnazijn
- peper en zout
- 0,5 bosje munt
Salade
Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking
Snijd de komkommer, tomaat, ui en feta in blokjes
Snij de sla in reepjes
Halveer de olijven
Pluk en snij de munt
Meng alles in een grote kom bij elkaar met een scheut (rode) wijnazijn
Peasmaker
Week 10 minuten de peasmaker stukjes in gekookt water
Giet het water af
Bak de stukjes in een pan met een scheut olijfolie
Voeg aan het eind peper en zout naar smaak toe.
In plaats van peasmaker stukjes kan je dit gerecht ook met kipstukjes maken.