Ga terug
Paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes, spinazie curry

Champignon, witte bonen, spinazie curry/soep

Een voedzame curry met champignons, witte bonen, spinazie, zongedroogde tomaat, spinazie en spekjes. Bepaal zelf of het een soep of een curry wordt, afhankelijk van de hoeveelheid plantaardige melk of water je toevoegd.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr kastanje champignons
  • 200 gr paddenstoelen melange
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • olie/boter om te bakken
  • 2 el bloem
  • 750 ml halfvolle of volle plantaardige melk minimaal 1,5 gr vet per 100ml
  • 350 gr witte bonen
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 blokje groentebouillion of maggi blokje
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • ±170 gr vegan spekjes
  • 2 grote handen spinazie

Instructies
 

  • Snijd de kastanje champignons in kwarten en maakt de paddenstoelen melange klaar. (Oesterzwammen scheur je)
  • Verwarm een grote pan zonder olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak aan. Dit zorgt ervoor dat de paddenstoelen minder zompig worden. Voeg later olie toe en bak de paddenstoelen nog wat aan en zet apart.
  • Snijd de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes en bak in olie/boter
  • Voeg de bloem toe en roer voor 2 minuten door.
  • Voeg de plantaardige melk, witte bonen, azijn, bouillonblokje en kruiden toe en laat heel zachtjes inkoken.
  • Bak ondertussen de spekjes knapperig
  • Voeg in de laatste minuten de spinazie toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout

Serveer optie

  • Lekker met pasta (orza), bruine rijst of risotto.
  • Voor soep, voeg nog wat water toe. Voor Curry, laat het iets meer inkoken.