Een voedzame curry met champignons, witte bonen, spinazie, zongedroogde tomaat, spinazie en spekjes. Bepaal zelf of het een soep of een curry wordt, afhankelijk van de hoeveelheid plantaardige melk of water je toevoegd.
750mlhalfvolle of volle plantaardige melkminimaal 1,5 gr vet per 100ml
350grwitte bonen
1elwitte wijn azijn
1blokjegroentebouillion of maggi blokje
½elItaliaanse kruiden
±170grvegan spekjes
2grote handenspinazie
Instructies
Snijd de kastanje champignons in kwarten en maakt de paddenstoelen melange klaar. (Oesterzwammen scheur je)
Verwarm een grote pan zonder olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak aan. Dit zorgt ervoor dat de paddenstoelen minder zompig worden. Voeg later olie toe en bak de paddenstoelen nog wat aan en zet apart.
Snijd de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes en bak in olie/boter
Voeg de bloem toe en roer voor 2 minuten door.
Voeg de plantaardige melk, witte bonen, azijn, bouillonblokje en kruiden toe en laat heel zachtjes inkoken.
Bak ondertussen de spekjes knapperig
Voeg in de laatste minuten de spinazie toe.
Breng eventueel op smaak met peper en zout
Serveer optie
Lekker met pasta (orza), bruine rijst of risotto.
Voor soep, voeg nog wat water toe. Voor Curry, laat het iets meer inkoken.