Havermoutbakjes met fruitige kwark
Havermoutbakjes gemaakt van havermout, vanille, appelmoes en agave. De vulling met kwark en fruit. Je kan eindeloos variëren met de vulling.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Havermoutbakjes
- 150 gr fijne havermout
- 120 gr appelmoes
- 40 gr agave siroop
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Kwark
- 100 gr plantaardige kwark
- 50 gr bosvruchten fruit + extra voor de topping
Havermoutbakjes
Verwarm de oven voor op 180°C graden
Weeg de havermout af
Meng de appelmoes, agave, kaneel, vanille en zout door elkaar
Voeg de havermout toe en verdeel dit goed
Verdeel het havermout mengsel over 6 muffin vormpjes
Druk met een lepel (of vinger) de havermout tegen de randen zodat er een bakje ontstaat
Bak de havermoutbakjes op 180°C voor 25 minuten in de oven
Laat de bakjes goed afkoelen voordat je de yoghurt erin doet