Ga terug
Havermoutbakjes met fruitige kwark

Havermoutbakjes met fruitige kwark

Havermoutbakjes gemaakt van havermout, vanille, appelmoes en agave. De vulling met kwark en fruit. Je kan eindeloos variëren met de vulling.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 6 bakjes

Benodigdheden

  • Muffin bakjes of Muffin bakblik

Ingrediënten
  

Havermoutbakjes

  • 150 gr fijne havermout
  • 120 gr appelmoes
  • 40 gr agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Kwark

  • 100 gr plantaardige kwark
  • 50 gr bosvruchten fruit + extra voor de topping

Instructies
 

Havermoutbakjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C graden
  • Weeg de havermout af
  • Meng de appelmoes, agave, kaneel, vanille en zout door elkaar
  • Voeg de havermout toe en verdeel dit goed
  • Verdeel het havermout mengsel over 6 muffin vormpjes
  • Druk met een lepel (of vinger) de havermout tegen de randen zodat er een bakje ontstaat
  • Bak de havermoutbakjes op 180°C voor 25 minuten in de oven
  • Laat de bakjes goed afkoelen voordat je de yoghurt erin doet

Kwark

  • Doe de kwark samen met het fruit in de blender en mix tot een glad geheel
  • Je kan eindaeloos variërend met fruit of met kant-en-klare fruit yoghurts
Trefwoord Havermout