Vegan yoghurtcake

De basis van deze vegan yoghurtcake is, je raadt het al: plantaardige yoghurt. Tegenwoordig zijn er zoveel smaakjes te vinden dat je eindeloos kan variëren. Zo heb je voor ieder wat wils.

Deze vegan yoghurtcake is gemaakt met de plantaardige yoghurt van beleaf. Deze yoghurt is op basis van amandel, die niet zo sterk naar voren komt. Hierdoor krijgt de naturel cake een hele neutrale smaak heeft.

De andere cake is op basis van bosvruchten yoghurt. Je kan ook hier uiteraard allerlei vruchten in doen om de cake van een vulling te voorzien.

Beleaf yoghurtcake

Vegan yoghurtcake

Bonusvegan
Cake op basis van yoghurt
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 35 min
Gang Gebak

Benodigdheden

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

Droge ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 tl bakpoeder

Natte ingrediënten

  • 200 g plantaardige yoghurt Ik gebruikte beleaf bosbessen
  • 70 ml sojamelk
  • 50 ml olie
  • 1 tl vanille extract of vanillesuiker optioneel
  • handvol rood fruit optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat olie.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer de suiker en het zout erdoor.
  • Mix in een andere kom de yoghurt, melk, olie en vanille stevig door elkaar.
  • Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in je ingevette bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  • Als je vers of diepvriesfruit gebruikt: plet sommige vruchtjes wat met een vork, laat ongeveer de helft heel.
  • Verdeel het fruit of de fruitspread over de bovenkant van je beslag en ga een paar keer met een mes door het beslag, zodat het fruit mooi verdeeld wordt.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Test aan het einde even met een sateprikker of caketester of de cake gaar is.
  • Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in vorm en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
  • Eventueel kun je de cake nu decoreren met een eenvoudig glazuur van 4 el poedersuiker gemengd met enkele druppels citroensap (of water).

Video

Trefwoord Cake, Yoghurtcake