Vegan geitenkaastruffels
Balletjes gemaakt van vegan witte kaas, omhuld met cranberry, hazelnoten en tijm.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje, grande entree, Voorgerecht
- 200 g Dodoni plant'd op kamertemperatuur (!)
- 20 g gedroogde cranberry's
- 10 g hazelnoten
- 1 takje verse rozemarijn
Leg het blok vegan 'feta' voor je en verdeel met een mesje in 16 vakken. Kneed de feta voorzichtig tot een kleine balletje, zodat je 16 balletjes hebt. Maak tussendoor je handen nat als ze balletjes uit elkaar vallen.
Snijd ondertussen de gedroogde cranberry’s, hazelnoten en de naaldjes van de takjes rozemarijn heel fijn. Druk de balletjes door de cranberry's, de hazelnoten en de rozemarijn.
Lekker met brood of toastjes; het hapje is daarmee niet langer glutenvrij.Je kunt de balletjes 1-2 dagen van tevoren maken en afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren.