Ga terug
Vegan gele en roze eieren

Vegan gele en roze eieren

Dit recept is geveganized uit de Paas Allerhande 2022. Vegan eieren gemaakt op basis van amandelmelk, agar sgar en Kala namak. De vulling is van tofu, avocado, mosterd, mayonaise en bieslook. Het is makkelijker dan je denkt.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 (halve) porties

Benodigdheden

  • Eiermal zie hierboven voor opties
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Eieren

  • 250 ml (ongezoete) amandelmelk
  • tl agar agar
  • ½ tl kala namak
  • snufje kurkuma
  • paar druppels bietensap

Vulling

  • 50 g tofu
  • 1 avocado
  • 2 el vegan mayonaise zie hierboven voor opties
  • 1 tl mosterd grof gemalen
  • 5 g bieslook
  • peper en zout
  • 10 g vegan kaviaar (AH of Ikea)

Instructies
 

  • Meng 250 ml amandelmelk met de agar agar en kala namak in een steelpan en breng aan de kook. Verdeel het mengsel door twee. Meng 1 deel met een snufje kurkuma voor een gele kleur. Meng het andere gedeelte met een paar druppels bietensap voor een roze kleur (proef je niet).
  • Giet het warme mengsel in een eiermal en laat minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Mix met een staafmixer de tofu, avocado, vegan mayonaise, mosterd en 3 g bieslook tot een smeuïge substantie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak met een klein lepeltje een holletje aan de binnenkant van de eieren. Deze mogen best groot zijn. Doe het tofu/avocadomengel in een spuitzak en spuit de uitholling goed vol met een mooie toef bovenop. Garneer met vegan kaviaar.
Trefwoord Allerhande, Pasen