Vegan cashew kaasfondue
Een super romige kazige vegan kaasfondue op basis van cashewnoten, edelgistvlokken en miso.
Voorbereidingstijd 12 uur uur
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Vegan kaasfondue
- 150 g ongebrande ongezouten cashewnoten Johnny Cashew
- 125 ml water
- 180 ml ongezoete sojamelk
- ½ groente bouillonblokje
- 50 g edelgistvlokken
- 1 el witte miso pasta
- 1 el tahin
- ½ el grove mosterd (mild)
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ¼ tl foelie
- zwarte peper
- ½ el citroensap
- 1 el bloem
- 100 ml ongezoete sojamelk
Om te dippen
- 1 stokbrood
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- 300 g geschrapte worteltjes
Week 150 g cashewnoten minimaal 12 uur in warm water.
Maak de paprika en komkommer schoon en snij in reepjes. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng 125 ml water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe, behalve de 100 ml sojamelk, citroensap en bloem toe.
Zet de warmtebron lager en blijf goed doorroeren. Zeef de bloem boven de saus en meng goed door. Voeg als laatst de citroensap toe.
Giet de cashewnoten af en meng samen met 100ml sojamelk in de blender tot een gladde 'roomkaas'.
Spatel de cashewkaas door de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de kaasfondue met het stokbrood, paprika, komkommer en wortel.
Trefwoord Kaasfondue, Kerst