Snipper 1 rode ui, snij de knoflook fijn en spoel de kikkererwten af.
Verhit ⅘ van de olie in een diepe pan en fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is. Voeg de gember, paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma en korianderzaad toe en bak 5 minuten. Voeg als laatst de knoflook toe en bak nog even mee. Schep 1/4 van de kikkererwten uit de pan en houd apart voor garnering.
Voeg de plantaardige room, water, bouillonblokje en krieltjes toe en laat koken tot de krieltjes gaar zijn. (Ongeveer 15 minuten) Wanneer de saus de dun is kan je met een pollepel en vork wat kikkererwten plat drukken. Voeg als laatste de boerenkool toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.
Snij de andere 2 rode uien in dunne ringen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de ringen. Snij ondertussen de koriander fijn.
Maak de citroen schoon, rasp de schil en voeg deze toe aan de curry. Pers de citroen uit en voeg naar smaak citroensap toe.
Serveer in een diep bord en garneer met de kikkererwten, uienringen, koriander en pinda's.