Logo Bonusvegan
Home > Vegan curry met aardappel en boerenkool

Vegan curry met aardappel en boerenkool

Vegan curry aardappel en boerenkool

Een simpele, enorm smaakvolle vegan curry. Met aardappels, kikkererwten en boerenkool. Eenvoudig klaar te maken en nog lekkerder wanneer je de curry ’s ochtends al maakt en alle smaken goed in kunnen trekken. De plantaardige room maakt het al romig, maar door tijdens het proces een paar kikkererwten te pletten kan je de curry de gewenste dikte geven. Deze curry is zonder vleesvervanger, maar dat is ook absoluut niet nodig. Toch behoefte aan een extra eiwitbron, voeg bijvoorbeeld peasmaker stukjes toe. Deze nemen de smaak heel goed op. (klik hier voor € 5,00 korting)

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan curry met aardappel en boerenkool navigatie

Vegan curry met aardappel en boerenkool

Een goed gekruide eenvoudige vegan curry met aardappel, boerenkool en kikkererwten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 rode uien
  • 20 g gehakte gember
  • 3 tenen knoflook
  • 700 g kikkererwten
  • 5 el olie
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 kg krieltjes of vastkokende aardappels (in stukken)
  • 800 ml plantaardige room (kokos, haver of soja)
  • 400 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 biologische citroen
  • 250 g boerenkool

Optioneel

  • 15 g koriander
  • fijngesneden pinda's

Instructies
 

  • Snipper 1 rode ui, snij de knoflook fijn en spoel de kikkererwten af.
  • Verhit ⅘ van de olie in een diepe pan en fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is. Voeg de gember, paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma en korianderzaad toe en bak 5 minuten. Voeg als laatst de knoflook toe en bak nog even mee. Schep 1/4 van de kikkererwten uit de pan en houd apart voor garnering.
  • Voeg de plantaardige room, water, bouillonblokje en krieltjes toe en laat koken tot de krieltjes gaar zijn. (Ongeveer 15 minuten) Wanneer de saus de dun is kan je met een pollepel en vork wat kikkererwten plat drukken. Voeg als laatste de boerenkool toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.
  • Snij de andere 2 rode uien in dunne ringen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de ringen. Snij ondertussen de koriander fijn.
  • Maak de citroen schoon, rasp de schil en voeg deze toe aan de curry. Pers de citroen uit en voeg naar smaak citroensap toe.
  • Serveer in een diep bord en garneer met de kikkererwten, uienringen, koriander en pinda's.

Notities

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Albert Heijn: Vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk
Ik heb hierbij de kokosmelk vervangen voor haverroom, de verse boerenkool voor diepvries boerenkool en als topping pinda's toegevoegd.
Ook is het van belang om een biologische citroen te gebruiken, omdat niet biologische citrusvruchten vaak schellak bevatten.
Dankjewel Albert Heijn voor de inspiratie en dit heerlijk recept.

Geschreven door: Bonusvegan