Ga terug
Vegan Buddha bowl met tofu en rode biet

Vegan buddha bowl met tofu

De zomerse dagen zijn zo goed als voorbij & om die pijn een beetje te compenseren halen we zelf het zonnetje in huis met deze kleur- en eiwitrijke vegan buddha bowl! Deze bowl is gemaakt met tofu, rijst, rode biet, wortel en komkommer. Met daarbij een soja pinda dressing. Makkelijk, snel en voedzaam. Wat wil je nog meer?!
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 1

Ingrediƫnten
  

Bowl

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram tofu Olijfolie, zout, peper en een eetlepel sojasaus om in te bakken
  • 1 voorgekookte rode biet Vers of uit blik
  • 1 wortel
  • 1/2 avocado
  • 1/4 komkommer

Dressing

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

Bereiding tofu

  • Laat de tofu uitlekken met een tofu presser of door keukenrol/doek eromheen te wikkelen en te duwen
  • Snijd de tofu in vierkante blokjes
  • Bak de tofu goudbruin met wat zout en peper
  • Voeg daarna de sojasaus toe en bak nog even mee

Dressing

  • Meng de ingrediĆ«nten van de dressing
  • Voeg wat water toe naar de gewenste dressing dikte

Bowl

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat
  • Stel de bowl samen met de rijst, tofu, groenten en serveer de dressing eroverheen
Trefwoord Rode biet, Tofu