Vegan buddha bowl met tofu
De zomerse dagen zijn zo goed als voorbij & om die pijn een beetje te compenseren halen we zelf het zonnetje in huis met deze kleur- en eiwitrijke vegan buddha bowl! Deze bowl is gemaakt met tofu, rijst, rode biet, wortel en komkommer. Met daarbij een soja pinda dressing. Makkelijk, snel en voedzaam. Wat wil je nog meer?!
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Bowl
- 75 gram zilvervliesrijst
- 250 gram tofu Olijfolie, zout, peper en een eetlepel sojasaus om in te bakken
- 1 voorgekookte rode biet Vers of uit blik
- 1 wortel
- 1/2 avocado
- 1/4 komkommer
Dressing
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel agavesiroop
Bereiding tofu
Laat de tofu uitlekken met een tofu presser of door keukenrol/doek eromheen te wikkelen en te duwen
Snijd de tofu in vierkante blokjes
Bak de tofu goudbruin met wat zout en peper
Voeg daarna de sojasaus toe en bak nog even mee
Bowl
Kook de rijst volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat
Stel de bowl samen met de rijst, tofu, groenten en serveer de dressing eroverheen
Trefwoord Rode biet, Tofu