Logo Bonusvegan
Home > Vegan buddha bowl met tofu en rode biet

Vegan buddha bowl met tofu en rode biet

Vegan Buddha bowl met tofu en rode biet

Deze week een recept voor een vegan buddha bowl met tofu en rode bieten door Dány. Met dit recept valt ook lekker te variëren met andere groenten. Dány is onderdeel van Team Bonusvegan, en ook is ze zelf behoorlijk actief of op haar eigen Instagram pagina. Ze houdt van sporten en deelt graag (sport)tips en recepten binnen een vegan lifestyle. Vandaag deelt ze een eiwitrijk diner recept!

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan buddha bowl met tofu en rode biet

Vegan Buddha bowl met tofu en rode biet

Vegan buddha bowl met tofu

De zomerse dagen zijn zo goed als voorbij & om die pijn een beetje te compenseren halen we zelf het zonnetje in huis met deze kleur- en eiwitrijke vegan buddha bowl! Deze bowl is gemaakt met tofu, rijst, rode biet, wortel en komkommer. Met daarbij een soja pinda dressing. Makkelijk, snel en voedzaam. Wat wil je nog meer?!
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 1

Ingrediënten
  

Bowl

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram tofu Olijfolie, zout, peper en een eetlepel sojasaus om in te bakken
  • 1 voorgekookte rode biet Vers of uit blik
  • 1 wortel
  • 1/2 avocado
  • 1/4 komkommer

Dressing

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

Bereiding tofu

  • Laat de tofu uitlekken met een tofu presser of door keukenrol/doek eromheen te wikkelen en te duwen
  • Snijd de tofu in vierkante blokjes
  • Bak de tofu goudbruin met wat zout en peper
  • Voeg daarna de sojasaus toe en bak nog even mee

Dressing

  • Meng de ingrediënten van de dressing
  • Voeg wat water toe naar de gewenste dressing dikte

Bowl

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat
  • Stel de bowl samen met de rijst, tofu, groenten en serveer de dressing eroverheen
Trefwoord Rode biet, Tofu

Geschreven door: Dany

Socioloog met grote interesse in sport, voeding en het brein. Het is mijn passie om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Dit is dan ook precies waarom ik onderdeel ben geworden van Bonusvegan!