Vegan chocolade pancakes met noten en pure chocolade
Als je houdt van zoet en een lekker vullend ontbijtje dan zijn deze pancakes een dikke tip!! Haal zelf het zonnetje en het geluk in huis en ga lekker aan de bak. De bite die de nootjes geven maken ze net even anders dan de doorsnee pancakes! Geniet ervan!
Porties 12 pannenkoeken (ongeveer)
Pancakes
- 400 gram (glutenvrij) havermeel
- 2 (rijpe) bananen
- 480 ml sojadrink of andere plantaardige drink
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel bakpoeder ca 10 gram
- 2 eetlepels agave siroop
- 50 gram pure chocolade
- handje amandelen
Cacao yoghurt topping
- 300 gram ongezoete soja kwark
- 1/2 scoop vegan vanille proteine of 1/2 theelepel vanille aroma
- 1/2 eetlepel cacao
- 1/2 eetlepel agavesiroop
Bereidingswijze:
Pancakes:
- Mix alle pancake ingrediënten, behalve de chiazaad, pure chocolade en amandelen, in een blender.
- Hak de pure chocolade en amandelen in stukjes en roer deze vervolgens door het beslag heen.
- Laat het beslag even rusten en bak vervolgens ~12 pancakes van het beslag.
Cacao yoghurt topping:
- Meng alle ingrediënten voor de topping in een kom en serveer dit over de pancakes.
- Optioneel: serveer nog met extra cacao nibs en 100% pindakaas.
Cacao zelf is anti-oxidantrijk en kan zorgen voor stemverbetering. Dat laatste is niet geheel onbekend natuurlijk, maar het effect wordt groter naarmate het % aan cacao in chocolade hoger is!! Dus hoe puurder de chocolade, hoe beter het effect.