Vegan kaneel granola & gekarameliseerde appel
Een recept voor vegan granola met kaneel. Lekker met gekarameliseerde appel voor een vegan herfst ontbijt. De granola is geschikt om tot een week te bewaren (of vries het in voor later). Serveer het met je favoriete plantaardige yoghurt en zet snel een lekker ontbijt op tafel.
Kaneel granola
- 300 gram havermout
- 80 gram (ongebrande) ongezouten notenmix
- 3 eetlepels agave siroop
- 3 eetlepels olijfolie of kokosolie
- 1 eetlepel (Ceylon) kaneel
Gekarameliseerde appel
- 1 appel
- 1 theelepel (Ceylon) kaneel
- 1/2 eetlepel agave siroop
- 4 eetlepels water
Kaneel granola
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle ingrediënten in een bowl en roer goed door zodat de kaneel goed verdeeld is.
Leg de havermout mix goed verdeeld op de bakplaat en bak goudbruin in 20 a 25 minuten. Houd het goed in de gaten.
- De granola bewaar je afgesloten bij kamertemperatuur tot ca. een week. Tip: vries eventueel een portie in om het langer vers te houden.
- Serveer de granola met je favoriete plantaardige yoghurt of kwark (zie foto)! Dany mixte nog speculaas proteïne poeder door de sojayoghurt.