Logo Bonusvegan
Home > Vegan kaneel granola & gekarameliseerde appel

Vegan kaneel granola & gekarameliseerde appel

Een recept voor vegan kaneel granola door Dány. Lekker als herfst ontbijt met vegan yoghurt en gekarameliseerde appel. Dány is onderdeel van Team Bonusvegan, en ook is ze zelf behoorlijk actief of op haar eigen Instagram pagina. Ze houdt van sporten en deelt graag (sport)tips en recepten binnen een vegan lifestyle.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan kaneel granola & gekarameliseerde appel

Vegan kaneel granola & gekarameliseerde appel

Een recept voor vegan granola met kaneel. Lekker met gekarameliseerde appel voor een vegan herfst ontbijt. De granola is geschikt om tot een week te bewaren (of vries het in voor later). Serveer het met je favoriete plantaardige yoghurt en zet snel een lekker ontbijt op tafel.

Ingrediënten
  

Kaneel granola

  • 300 gram havermout
  • 80 gram (ongebrande) ongezouten notenmix
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 3 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 eetlepel (Ceylon) kaneel

Gekarameliseerde appel

  • 1 appel
  • 1 theelepel (Ceylon) kaneel
  • 1/2 eetlepel agave siroop
  • 4 eetlepels water

Instructies
 

Kaneel granola

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten in een bowl en roer goed door zodat de kaneel goed verdeeld is.
  • Leg de havermout mix goed verdeeld op de bakplaat en bak goudbruin in 20 a 25 minuten. Houd het goed in de gaten.

Gekarameliseerde appel

  • Snijd de appel in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de gekarameliseerde appel in een steelpannetje & bak totdat de appels wat zachter worden en de kaneel substantie wat stroperig is.

Notities

  • De granola bewaar je afgesloten bij kamertemperatuur tot ca. een week. Tip: vries eventueel een portie in om het langer vers te houden.
  • Serveer de granola met je favoriete plantaardige yoghurt of kwark (zie foto)! Dany mixte nog speculaas proteïne poeder door de sojayoghurt.
Vegan kaneel granola en gekarameliseerde appel vegan ontbijt

Geschreven door: Dany

Socioloog met grote interesse in sport, voeding en het brein. Het is mijn passie om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Dit is dan ook precies waarom ik onderdeel ben geworden van Bonusvegan!