Ga terug
Vegan gevulde eieren

Gevulde vegan eieren van plantaardige yoghurt

Gevulde vegan eieren van yoghurt met een vulling met mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder en mosterd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Borrelhapje

Benodigdheden

  • Eierrekje / eierhouder
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Vegan eieren

  • 250 gr plantaardige yoghurt
  • 3,5 gr agar agar plantaardig
  • ¼ tl kala namak

Vulling

  • 2 el vegan mayonaise
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl mosterd
  • bieslook

Instructies
 

Vegan gevulde eieren

  • Meng de agar in een bekertje met een laagje water tot deze opgelost is
  • Breng de plantaardige yoghurt met de agar zachtjes aan de kook voor 3 minuten
  • Haal van de warmtebron en meng de kala namak erdoor en meng goed
  • Giet het mengsel in het eierrekje en laat opstijven in de koelkast

Vulling

  • Meng alle ingrediënten door elkaar
  • Snij een een heel klein stukje van de onderkant van het 'ei' af zodat het blijft staat. Hol het ei wat uit met een theelepel en vul met een spuitzak
  • Serveer met wat bieslook.