Logo Bonusvegan
Home > Vegan gevulde eieren van yoghurt

Vegan gevulde eieren van yoghurt

Vegan gevulde eieren

Alles is te veganizen! Zo ook gevulde eieren. Je kent ze wel, bij feestjes staan eieren gevuld met een mengels van mayonaise. Met dit recept zet jij in een handomdraai vegan gevulde eieren op tafel. En voor de eieren heb je maar drie ingrediënten nodig. Yoghurt, kala namak en agar agar! Hieronder lees je waar je deze ingrediënten kunt kopen.

Altijd op de hoogte van de nieuwste vegan producten en aanbiedingen?
Schrijf je hier in voor de nieuwbrief.

Vegan gevulde eieren

De basis bestaat uit yoghurt, kala namak (zwart zout) en agar agar.

Kala namak

Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, is zout wat een zwavel achtige smaak geeft aan gerechten. Als je er aan ruikt, dan ruikt het inderdaad naar zwavel. Of het riool, maar dat klinkt minder aantrekkelijk. 😉

Je kan het vinden bij de toko, Indiase winkel en soms zelfs bij Turkse winkels. De sterkte verschilt. Dus probeer vooral uit wat je fijn vindt. Begin met weinig en je kan bij een volgende keer altijd meer doen. Of als je de eier-smaak te weinig vindt kan je ook nog in vulling van kala namak toevoegen. 

Voor de vegan eieren geldt dus: liever minder kala namak dan teveel! 

Agar Agar

Agar agar is een veganistische gelatine en wordt gebruikt als bindmiddel. Het is gemaakt van algen en is verder geur en smaakloos. Je kan het kopen bij de grotere supermarkten, maar ook bij de toko. Daar vind je ook smaken en kleuren. Leuk om roze of blauwe eieren te maken. 😉

Vegan mayonaise

De schappen liggen tegenwoordig vol met vegan mayonaise. De enige winkels waar je geen succes hebt zijn nu de Lidl en de Aldi. Hieronder wat voorbeelden.

Vegan gevulde eieren

Gevulde vegan eieren van plantaardige yoghurt

Gevulde vegan eieren van yoghurt met een vulling met mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder en mosterd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Borrelhapje

Benodigdheden

  • Eierrekje / eierhouder
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Vegan eieren

  • 250 gr plantaardige yoghurt
  • 3,5 gr agar agar plantaardig
  • ¼ tl kala namak

Vulling

  • 2 el vegan mayonaise
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl mosterd
  • bieslook

Instructies
 

Vegan gevulde eieren

  • Meng de agar in een bekertje met een laagje water tot deze opgelost is
  • Breng de plantaardige yoghurt met de agar zachtjes aan de kook voor 3 minuten
  • Haal van de warmtebron en meng de kala namak erdoor en meng goed
  • Giet het mengsel in het eierrekje en laat opstijven in de koelkast

Vulling

  • Meng alle ingrediënten door elkaar
  • Snij een een heel klein stukje van de onderkant van het 'ei' af zodat het blijft staat. Hol het ei wat uit met een theelepel en vul met een spuitzak
  • Serveer met wat bieslook.

Weten of de vegan mayo of yoghurt ergens in de aanbieding zijn?
Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.

 

Geschreven door: Bonusvegan